Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 1 h 15 annosta

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
  2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito tai kerma ja vatkaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  3. Ota kolmannes taikinasta eri kulhoon ja lisää siihen marjajauhe hyvin sekoittaen.
  4. Voitele noin litran vetoinen kahvikakkuvuoka voilla tai margariinilla ja jauhota korppujauhoilla.
  5. Levitä vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta ja sen päälle marjainen taikinakerros. Lisää lopuksi vuokaan vielä vaalea taikinakerros ja pyöräytä haarukalla pari kertaa vuoan ympäri taikinakerroksia hieman sekaisin.
  6. Paista kakkua 150-175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys puisella varrastikulla, ennen kuin otat kakun uunista: kakku on valmis, kun tikkuun ei jää taikinaa. Anna kakun jäähtyä noin viisi minuuttia ennen kumoamista.

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa tai kermaa

Marjaraita

Vuokaan

  • voita tai margariinia
  • korppujauhoa

 

 

Jokainen tuntee tiikerikakun. Mutta oletko ennen valmistanut tiikerinraitaa marjaisana? Marjajauhe tekee kauniin marjaraidan ja antaa tietysti kivan marjaisan maun. Kokeile!