Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito tai kerma ja vatkaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Ota kolmannes taikinasta eri kulhoon ja lisää siihen marjajauhe hyvin sekoittaen.
- Voitele noin litran vetoinen kahvikakkuvuoka voilla tai margariinilla ja jauhota korppujauhoilla.
- Levitä vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta ja sen päälle marjainen taikinakerros. Lisää lopuksi vuokaan vielä vaalea taikinakerros ja pyöräytä haarukalla pari kertaa vuoan ympäri taikinakerroksia hieman sekaisin.
- Paista kakkua 150-175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys puisella varrastikulla, ennen kuin otat kakun uunista: kakku on valmis, kun tikkuun ei jää taikinaa. Anna kakun jäähtyä noin viisi minuuttia ennen kumoamista.
Ainekset
- 200 g voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa tai kermaa
Marjaraita
- 1-2 rkl Biokia Mustikka– tai Mustaherukkajauhetta
Vuokaan
- voita tai margariinia
- korppujauhoa
Jokainen tuntee tiikerikakun. Mutta oletko ennen valmistanut tiikerinraitaa marjaisana? Marjajauhe tekee kauniin marjaraidan ja antaa tietysti kivan marjaisan maun. Kokeile!