Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito tai kerma ja vatkaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Ota kolmannes taikinasta eri kulhoon ja lisää siihen marjajauhe hyvin sekoittaen.
- Voitele noin litran vetoinen kahvikakkuvuoka voilla tai margariinilla ja jauhota korppujauhoilla.
- Levitä vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta ja sen päälle marjainen taikinakerros. Lisää lopuksi vuokaan vielä vaalea taikinakerros ja pyöräytä haarukalla pari kertaa vuoan ympäri taikinakerroksia hieman sekaisin.
- Paista kakkua 150-175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys puisella varrastikulla, ennen kuin otat kakun uunista: kakku on valmis, kun tikkuun ei jää taikinaa. Anna kakun jäähtyä noin viisi minuuttia ennen kumoamista.
Ainekset
- 200 g voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa tai kermaa
Marjaraita
- 1-2 rkl Biokia Mustikka– tai Mustaherukkajauhetta
Vuokaan
- voita tai margariinia
- korppujauhoa
Tiikerikakku on kaikille tuttu. Mutta oletko ennen valmistanut tiikerin raitaa marjalta maistuvana? Marjajauhe tekee kauniin marjaraidan ja antaa tietysti kivan marjaisan maun. Kokeile!
Kahvikakut, ns. kuivakakut tai vuokakakut, ovat nykyään ehkä vähän unohduksiin jäänyt leivonnaistyyppi, joihin törmää lähinnä joulumyyjäisissä tai isoäidin syntymäpäiväkahveilla. Sääli, sillä kakut ovat hyvin säilyviä ja ne sopivat nimensä mukaisesti erinomaisesti kahvin kaveriksi. Nyt on aika nostaa kahvikakut uuteen kukoistukseen leipomalla niistä herkullisia tuunattuja versioita. Katso myös perinteisen joulun hedelmäkakun haastajan. makoisan marjakakun resepti .
Vuokakakut ovat parhaimmillaan hyvin jäähtyneinä, vaikkapa leipomista seuraavana päivänä. Kakun voi myös pakastaa kokonaisena tai valmiiksi leikattuina paloina, joita on helppo sulattaa herkuteltavaksi tarpeen mukaan.