Ilmaiset toimitukset yli 50 € tilauksiin kotimaassa!
Preparation 05 min 2 annosta

Mustikkapommi

Tämä mustikka-banaanismoothie on todella ravinteikas aamu- tai välipala, joka maistuu monelle. Täyttävässä smoothiessa on rutkasti proteiinia herajauheesta ja jogurtista, mikä pitää nälän loitolla pitkään.

Pakastemustikat ja luomumustikkajauhe takaavat, että aamusi alkaa kunnon vitamiinipommilla. Banaani tuo juomaan makeutta ja täyteläisyyttä. Rasvainen turkkilainen jogurtti puolestaan tekee smoothiesta kermaisen.

Smoothiessa on pakastemustikoita sekä Biokian luomumustikkajauhetta, jotka vastaavat yhdessä lähes neljää desilitraa mustikoita. Mustikka on syystä suomalainen superfood. Se sisältää runsaasti E-vitamiinia, kaliumia ja kuitua: 100 grammassa mustikoita on 3,3 g kuitua, jonka päivittäin saantisuositus on 25 mg, ja 1,9 mg E-vitamiinia, jonka päivittäinen saantisuositus on noin 10 mg.

Smoothiessa on siis iso annos vitamiineja ja kuitua. Jos vatsasi on herkkä, voit alkuun laittaa luomumustikkajauhetta esimerkiksi 1-2 teelusikallista.

Biokian luomumustikkajauhe on jauhettu kokonaisista suomalaisista villimustikoista. Jauhe on todella helppokäyttöinen ja monipuolinen. Sitä voi käyttää esimerkiksi smoothiessa tai jogurtin, rahkan tai puuron seassa. Mustikkajauhe antaa smoothielle ja muille ruoille kauniin, herkullisen violetin sävyn.

Monipuolinen banaani antaa makeutta

Banaani on varsinainen terveyshedelmä, joka energiapitoisuutensa vuoksi täyttää vatsaa hyvin ja toimii helppona välipalana. Banaanissa on runsaasti vitamiineja sekä kaliumia. Kalium tukee sydämen, verenkierron ja hermoston toimintaa.

Banaani on myös mahtava makeuttaja, koska siinä on runsaasti hedelmäsokeria. Se makeuttaa tämänkin smoothien lempeästi. Banaani on monipuolinen hedelmä, jota voi hyödyntää leivonnaisissa ja juomissa.

Jos haluat vaihtelua mustikka-banaanismoothieen

Voit vaihtaa smoothien marjoja fiiliksen mukaan. Kokeile mustikkajauheen sijaan esimerkiksi kirpaksuutta ja raikkautta tuovaa luomupuolukkajauhetta tai sinistä luomumarjajauhemixiä, jolla voit nauttia useamman marjan terveyshyödyistä. Sinisessä luomumarjajauhemixissä on mustikan lisäksi mustaherukkaa, variksenmarjaa ja marja-aroniaa.

Ohje, kuvat ja teksti: Inka Ikonen, Inka I -blogi

Ainekset

Mustikka-banaanismoothie

 • 1 banaani
 • 1 dl pakastemustikoita
 • 2 rkl Biokia luomumustikkajauhetta
 • 1 dl turkkilaista jogurttia
 • 1 dl kookosjuomaa tai muuta nestettä
 • 1 mitta vaniljaheraa
 • kourallinen kotimaista luomubabypinaattia

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet

Ohje

Mustikka-banaanismoothie

 1. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen tai kulhoon.
 2. Aja tasaiseksi tehosekoittimessa tai kulhossa sauvasekoittimella.
 3. Nauti smoothie heti.
 4. Vinkki: Halutessasi smoothiesta vielä paksumman pirtelön, pilko banaani pakastepussiin ja pakasta. Lisää jäiset banaaniviipaleet smoothieen.
 5. Vinkki: Jos epäilet, että babypinaatti menee huonoksi, ennen kuin ehdit käyttää pussin kokonaan, pakasta se. Kotimainen babypinaatti on yleensä jo valmiiksi huuhdeltu, eli voit heittää ostamasi pussin suoraan pakastimeen ja ottaa sieltä aina tarvittavan määrän pinaattia.
Arvostele

Mitä pidit?

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteäLoading...