Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 05 min 2 annosta

Ohje

Mustikka-banaanismoothie

 1. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen tai kulhoon.
 2. Aja tasaiseksi tehosekoittimessa tai kulhossa sauvasekoittimella.
 3. Nauti smoothie heti.
 4. Vinkki: Halutessasi smoothiesta vielä paksumman pirtelön, pilko banaani pakastepussiin ja pakasta. Lisää jäiset banaaniviipaleet smoothieen.
 5. Vinkki: Jos epäilet, että babypinaatti menee huonoksi, ennen kuin ehdit käyttää pussin kokonaan, pakasta se. Kotimainen babypinaatti on yleensä jo valmiiksi huuhdeltu, eli voit heittää ostamasi pussin suoraan pakastimeen ja ottaa sieltä aina tarvittavan määrän pinaattia.

Ainekset

Mustikka-banaanismoothie

Täyteläinen mustikka-banaanismoothie Biokia

 • 1 banaani
 • 2-3 rkl Biokia mustikkajauhetta
 • 1 dl turkkilaista jogurttia
 • 1 dl kookosjuomaa tai muuta nestettä
 • 1 mitta vaniljaheraa
 • kourallinen kotimaista luomubabypinaattia

Mustikkapommi

Tämä mustikka-banaanismoothie on todella ravinteikas aamu- tai välipala, joka maistuu monelle. Täyttävässä smoothiessa on rutkasti proteiinia herajauheesta ja jogurtista, mikä pitää nälän loitolla pitkään.

Luomumustikkajauhe takaa, että aamusi alkaa kunnon vitamiinipommilla. Banaani tuo juomaan makeutta ja täyteläisyyttä. Rasvainen turkkilainen jogurtti puolestaan tekee smoothiesta kermaisen.

Ruokalusikalliseen mustikkajauhetta on käytetty 1,5 dl tuoreita mustikoita. Mustikka on syystä suomalainen superfood. Se sisältää runsaasti E-vitamiinia, kaliumia ja kuitua.

Biokian luomumustikkajauhe on jauhettu kokonaisista suomalaisista metsämustikoista. Jauhe on 100% mustikkaa eikä sisällä lainkaan lisättyä sokeria. Sitä voi käyttää paitsi smoothiessa myös jogurtin, rahkan tai puuron seassa tai leivonnassa. Mustikkajauhe antaa smoothielle ja muille ruoille aidon maun ja värin.

Monipuolinen banaani antaa makeutta

Banaani on varsinainen terveyshedelmä, joka energiapitoisuutensa vuoksi täyttää vatsaa hyvin ja toimii helppona välipalana. Banaanissa on runsaasti vitamiineja sekä kaliumia. Kalium tukee sydämen, verenkierron ja hermoston toimintaa.

Banaani on myös mahtava makeuttaja, koska siinä on runsaasti hedelmäsokeria. Se makeuttaa tämänkin smoothien lempeästi. Banaani on monipuolinen hedelmä, jota voi hyödyntää leivonnaisissa ja juomissa.

Jos haluat vaihtelua mustikka-banaanismoothieen

Voit vaihtaa smoothien marjoja fiiliksen mukaan. Kokeile mustikkajauheen sijaan esimerkiksi kirpakkuutta ja raikkautta tuovaa luomupuolukkajauhetta tai sinistä luomumarjajauhemixiä, joka tuo smoothieen useamman marjan terveyshyödyt. Sinisessä luomumarjajauhemixissä on mustikan lisäksi mustaherukkaa, variksenmarjaa ja marja-aroniaa.

Alkuperäisohje, kuva ja teksti: Inka Ikonen, Inka I -blogi

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet