Täyteläinen ja superhelppo tyrnikakku on sukua suositulle juustokakulle. Pehmeä kakku tekeytyy jääkaapissa ja viimeistellään tyrnikastikkeella.
Ohje ja kuva: Henna Pöllänen
Ainekset
Tyrnikakku
- 150 g kaurakeksejä tai digestivekeksejä
- n. 60 g voita
- 1 tl Biokia keltainen luomumarjajauhemixiä
- 1 tlk kondensoitua maitoa
- 1 dl laimentamatonta Biokia luomutyrnitäysmehua
- 1 prk maitorahkaa
- 1 kananmuna
- 1,5 rkl vehnäjauhoja
- koristeluun kermavaahtoa ja tyrnikastiketta
Tyrnikastike
- 2½ dl biokia tyrnitäysmehua
- 2 rkl sokeria
- ½ rkl perunajauhoja
Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet
Ohje
Tyrnikakku
-
Murskaa keksit.
-
Sekoita keksimurun joukkoon sulatettu voi ja marjajauhe.
-
Painele seos irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle leivinpaperin päälle.
-
Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada seos pohjan päälle.
-
Paista kakkua 170 asteessa noin 35 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja seos on hyytynyt.
-
Sammuta uuni ja avaa uunin luukkua hieman. Jätä kakku jäähtymään uuniin vielä joksikin aikaa.
-
Anna vetäytyä kylmässä seuraavaan päivään.
-
Vinkki! Tarjoile kakku kermavaahdon ja tyrnikastikkeen kanssa. Koristele tyrnijauheella.