Ohje
Tyrnikakku
- Murskaa keksit. Sekoita keksimurun joukkoon sulatettu voi ja marjajauhe. Painele seos irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle leivinpaperin päälle.
- Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada seos pohjan päälle.
- Paista kakkua 170 asteessa noin 35 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja seos on hyytynyt.
- Sammuta uuni ja avaa uunin luukkua hieman. Jätä kakku jäähtymään uuniin vielä joksikin aikaa.
- Anna vetäytyä kylmässä seuraavaan päivään.
Tyrnikastike
- Sekoita ainekset kattilassa ja kiehauta.
- Anna jäähtyä ja tarjoile kastike kakun kanssa.
- Vinkki! Kastike sopii ihanasti myös esim. jäätelön kaveriksi.
Ainekset
Tyrnikakku
- 150 g kaurakeksejä tai digestivekeksejä
- n. 60 g voita
- 1 tl Biokia keltaista marjajauhemixiä tai tyrnijauhetta
- 1 tlk kondensoitua maitoa
- 1 dl Biokia tyrnitäysmehua
- 1 prk maitorahkaa
- 1 kananmuna
- 1,5 rkl vehnäjauhoja
- koristeluun kermavaahtoa ja tyrnikastiketta
Tyrnikastike
- 2,5 dl Biokia tyrnitäysmehua
- 2 rkl sokeria
- 0,5 rkl perunajauhoja
Täyteläinen ja superhelppo tyrnikakku on sukua suositulle juustokakulle. Pehmeä kakku viimeistellään tyrnikastikkeella.
Alkuperäisohje ja kuva: Henna Pöllänen