Superhelppo tyrnikakku

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5(0 arviota)

Biokia tyrnikakku

Täyteläinen ja superhelppo tyrnikakku on sukua suositulle juustokakulle. Pehmeä kakku tekeytyy jääkaapissa ja viimeistellään tyrnikastikkeella.

Ohje ja kuva: Henna Pöllänen

Ainekset

Tyrnikakku

 

  • 150 g kaurakeksejä tai digestivekeksejä
  • n. 60 g voita
  • 1 tl Biokia keltainen luomumarjajauhemixiä
  • 1 tlk kondensoitua maitoa
  • 1 dl laimentamatonta Biokia luomutyrnitäysmehua
  • 1 prk maitorahkaa
  • 1 kananmuna
  • 1,5 rkl vehnäjauhoja
  • koristeluun kermavaahtoa ja tyrnikastiketta

Tyrnikastike

  • 2½ dl biokia tyrnitäysmehua
  • 2 rkl sokeria
  • ½ rkl perunajauhoja

Ohje

Tyrnikakku

  1. Murskaa keksit.
  2. Sekoita keksimurun joukkoon sulatettu voi ja marjajauhe.
  3. Painele seos irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle leivinpaperin päälle.
  4. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada seos pohjan päälle.
  5. Paista kakkua 170 asteessa noin 35 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja seos on hyytynyt.
  6. Sammuta uuni ja avaa uunin luukkua hieman. Jätä kakku jäähtymään uuniin vielä joksikin aikaa.
  7. Anna vetäytyä kylmässä seuraavaan päivään.
  8. Vinkki! Tarjoile kakku kermavaahdon ja tyrnikastikkeen kanssa. Koristele tyrnijauheella.

Tyrnikastike

  1. Kiehauta ainekset kattilassa.
  2. Anna jäähtyä ja tarjoile kastike kakun kanssa.
  3. Vinkki! Kastike sopii ihanasti myös esim. jäätelön kaveriksi.
Arvostele resepti 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä
Ei vielä arvioita
Loading...