Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 20 min 12 annosta

Ohje

Suklaamustikkacookiet

  1. Sulata margariini ja sekoita joukkoon sokerit.
  2. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola.
  3. Sekoita kananmuna margariini-sokeriseokseen hyvin vatkaten. Lisää jauhoseos ja suklaamustikat ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Nosta lusikalla tai sormilla pyöritellen noin 4 cm kokoisia pyöreitä nokareita pellille.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia. Älä paista liikaa, jotta cookiet säilyvät herkullisen sitkeinä.

Ainekset

Suklaamustikkacookiet

Keksejä pinossa puisella alustalla. Taustalla valkosuklaamustikkapussi.

  • 125 g margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1-2 rkl kaakaojauhetta
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 pss Biokia suklaamustikoita

Suklaamustikkacookiet ovat amerikkalaiseen tyyliin herkullisen sitkeitä ja sisältävät runsaasti sattumia eli suklaakuorrutettuja mustikoita. Halutessasi voit korvata suklaamustikat muilla kuivatuilla marjoilla.

Cookieiden leipomisessa myös paistoaika on tärkeä, jotta keksit eivät paistu liian kuiviksi vaan jäävät sisältä ihanan sitkeiksi. Ota siis keksit uunista mielummin liian aikaisin, Cookiet ovat parhaimmillaan kunnolla jäähtyneinä, jolloin ne eivät ole niin rasvaisia kuin suoraan uunista otettuina.

 

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet