Jouluisessa kakussa maistuvat puolukka, cashew ja kookos. Kosteuden tuo konjakki tai brandy. Maukas ja mehevä kakku, joka vain paranee vanhetessaan: upea vaihtoehto hedelmäkakulle!
Ohje: Sanna-Kaisa Rautio
Ainekset
Sannin joulukakku
- 250 g voita
- 2,5 dl sokeria
- 4 kanamunaa
- 1,5 dl Biokia kuivattuja luomupuolukoita
- 1 dl cashewpähkinöitä rouhittuna
- n. 1 dl konjakkia tai brandyä
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 luomusitruunan kuori raastettuna
- 1 tl inkivääriä
- 2 tl leivinjauhetta
- 4 dl vehnäjauhoja
- voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun
Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet
Ohje
Sannin joulukakku
-
Laita karpalot ja pähkinät astiaan ja kaada konjakkia/brandya päälle noin desilitra, anna maustua tovi.
-
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
-
Lisää kananmunat yksitellen vatkaten, sitten puolukka-pähkinä-konjakkiseos, kookoshiutaleet, sitruunankuori ja inkivääri.
-
Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään, ja sekoita jauhoseos taikinan joukkoon.
-
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 175 ºC:ssa noin yksi tunti.