Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!

Ohje

Sannin joulukakku

  1. Laita puolukat ja pähkinät astiaan ja kaada konjakkia/brandya päälle noin desilitra. Anna maustua vähintään pari tuntia.
  2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten, sitten puolukka-pähkinä-konjakkiseos, kookoshiutaleet, sitruunankuori ja inkivääri. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään, ja sekoita jauhoseos taikinan joukkoon.
  3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 175 ºC:ssa noin yksi tunti.

Ainekset

Sannin joulukakku

Biokia Sannin joulukakku

  • 1 pss Biokia kuivattuja puolukoita
  • 1 dl cashewpähkinöitä rouhittuna
  • n. 1 dl konjakkia tai brandyä
  • 250 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 4 kanamunaa
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 luomusitruunan kuori raastettuna
  • 1 tl inkivääriä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun

Biokia Sannin joulukakku

Jouluisessa kakussa maistuvat puolukka, cashew ja kookos. Kosteuden tuo konjakki tai brandy. Maukas ja mehevä kakku, joka vain paranee vanhetessaan: upea vaihtoehto hedelmäkakulle!

Alkuperäisohje: Sanna-Kaisa Rautio

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet