Ohje
Sannin joulukakku
- Laita puolukat ja pähkinät astiaan ja kaada konjakkia/brandya päälle noin desilitra. Anna maustua vähintään pari tuntia.
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten, sitten puolukka-pähkinä-konjakkiseos, kookoshiutaleet, sitruunankuori ja inkivääri. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään, ja sekoita jauhoseos taikinan joukkoon.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 175 ºC:ssa noin yksi tunti.
Ainekset
Sannin joulukakku
- 1 pss Biokia kuivattuja puolukoita
- 1 dl cashewpähkinöitä rouhittuna
- n. 1 dl konjakkia tai brandyä
- 250 g voita
- 2,5 dl sokeria
- 4 kanamunaa
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 luomusitruunan kuori raastettuna
- 1 tl inkivääriä
- 2 tl leivinjauhetta
- 4 dl vehnäjauhoja
- voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun
Jouluisessa kakussa maistuvat puolukka, cashew ja kookos. Kosteuden tuo konjakki tai brandy. Maukas ja mehevä kakku, joka vain paranee vanhetessaan: upea vaihtoehto hedelmäkakulle!
Alkuperäisohje: Sanna-Kaisa Rautio