Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 2 h 10 annosta

Ohje

Muropohja

  1. Lisää huoneenlämpöisen voin sekaan vehnäjauhot ja sokeri ja nypi käsin seos murumaiseksi. Lisää taikinaan vesi ja nypi massa tasaiseksi. Lisää vielä keltuainen ja sekoita vain sen verran, että se on juuri sekoittunut.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja taikina jääkaappiin tekeytymään uunin lämpenemisen ajaksi.
  3. Kaulitse taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi, hieman piirakkavuoan (Ø 22-24 cm) pohjaa isommaksi levyksi. Voitele piirakkavuoka, nosta taikina vuokaan, painele tasaiseksi ja pistele pohjaan reikiä haarukalla.
  4. Muotoile foliosta reunojen ympärille tuki, jotta ne eivät painu kasaan uunissa. Paista noin 20 minuuttia, kunnes pohja on kauniin kullanruskea.
  5. Anna pohjan jäähtyä täysin ennen täytteen lisäämistä.

Puolukka-mascarponetäyte

  1. Sekoita kulhossa mascarpone, sokeri, vaniljasokeri ja puolukkajauhe. Notkista seos puolukkamehulla. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää se mascarponeseokseen. Jos täyte on liian löysää, vatkaa sitä vielä hetki. Täyte kannattaa kuitenkin jättää notkeaksi, jotta se levittyy kauniisti.
  2. Levitä puolukat piirakkapohjan päälle. Kaada sitten kinuskikastike puolukoiden päälle ja tasoita tarvittaessa lusikalla. Levitä tai pursota mascarponevaahto piirakan päälle.
  3. Koristele esimerkiksi ripottelemalla puolukoita ja puolukkajauhetta piirakan päälle.

Ainekset

Muropohja

  • 100 g voita
  • 2 rkl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl vettä
  • 1 keltuainen

Puolukka-mascarponetäyte

Marjajauheilla vaihtelua sesongin mukaan

Riittoisat marjajauheet ovat käteviä leipomusten maustajia. Jo pieni määrä marjajauhetta tuo hyvin aitoa makua ja antaa kauniin värin leivonnaisille. Puolukka-mascarponepiirakkaan käytetty Biokian luomupuolukkajauhe värjää mascarponevaahdon hempeän vaaleanpunaiseksi ja tuo vaahtoon myös rakennetta. Kesällä mascarponevaahdon voi valmistaa myös esimerkiksi Biokian luomumustikkajauheesta ja kätkeä vaahdon alle tuoreita mustikoita. Syksyllä kun lakat kypsyvät suolla, saat piirakkaan iloisen keltaisen värin vaihtamalla vaahtoon tulevan marjajauheen Biokian keltaiseen marjajauhemixiin ja täyttämällä piirakan tuoreella lakkasurvoksella

Alkuperäisohje, ja kuvat: Maria Rentola, Sokerihuurrettu-blogi