Ohje
Puolukka-banaanipuuro
- Mittaa kaurahiutaleet ja neste syvälle lautaselle. Lisää suola ja puolukkajauhe. Sekoita. Kypsennä mikrossa noin kaksi minuuttia täydellä teholla. Sekoita välillä, jos puuro kuohuu kovasti.
- Muussaa banaani haarukalla. Sekoita valmiin puuron joukkoon.
- Lisää päälle halutessasi puolukkajauhetta ja banaaniviipaleita tai kokonaisia puolukoita.
Ainekset
Puolukka-banaanipuuro
- 1 dl kaurahiutaleita
- 2 dl vettä, maitoa tai kaurajuomaa
- ripaus suolaa
- 1 rkl Biokia puolukkajauhetta
- ½ banaani
Kauraista puuroa ja puolukkaa
Puolukka-banaanipuurossa on käytetty sekä kaurahiutaleita että kaurajuomaa. Tuloksena onkin erittäin kaurainen ja pehmeä puuro, joka saa makuunsa lisävivahteen makeasta banaanista ja pirteästä puolukasta.
Virkistävän maun lisäksi puolukassa on mm. polyfenoliyhdisteitä, antioksidantteihin kuuluvia flavonoleja sekä mangaania ja E-vitamiinia.
Resepti ja kuva: Inka Ikonen, Inka I -blogi