Ilmaiset toimitukset yli 50 € tilauksiin kotimaassa!
Preparation 45 min 18 annosta

Huumaavia joulutuoksuja ja -makuja luvassa näistä karpalokuorrutteisista piparimuffinsseista! Pehmeän makeat piparimuffinsit saavat raikkaan parin karpalo-tuorejuustokuorrutteesta.

Halutessasi voit välillä vaihtaa makua ja korvata karpalojauheen puolukkajauheella. Raikas maku säilyy myös tässä vaihtoehdossa.

Ohje ja kuvat Jenni Häyrinen Liemessä-blogista

 

 

Ainekset

Muffinsit

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 1/2 tl soodaa
  • 3 tl piparkakkumaustetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1,5 dl tummaa siirappia
  • 2 dl kahvia
  • 200 g voita
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 kananmunaa

 

Karpalokuorrute

  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1-2 rkl Biokia luomu karpalojauhetta

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta kattilassa fariinisokeri, siirappi, kahvi, voi ja kaakaojauhe. Sekoita keskenään taikinaksi.
  2. Lisää 1dl jogurttia ja kananmunat, kun taikina on hieman jäähtynyt.
  3. Nostele taikina muffinssivuokiin muffinssipellille ja paista 200 asteessa 15 minuuttia. Anna piparimuffinssien jäähtyä ja valmista sillä välin karpalokuorrute.
  4. Vatkaa huoneenlämpöinen kuutioitu voi ja vaniljasokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon maustamaton tuorejuusto. Siivilöi sekaan tomusokeri ja vatkaa hyvin. Lisää Biokia karpalojauhetta ja vatkaa tasaiseksi.
Arvostele

Mitä pidit?

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä
Ei vielä arvioita
Loading...