Ohje
Puolukakakku
- Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat, vatkaa hyvin.
- Sekoita perunat, kaurahiutaleet, jauhot sekä leivinjauhe keskenään. Yhdistä kaikki ainekset, sekoita puolukat joukkoon.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
- Jäähdytä hetki ennen kakun kumoamista lautaselle. Siivilöi kakun päälle tomusokeria.
Ainekset
Puolukkakakku
- 125 g margariinia
- 3 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 3 keitettyä jauhoista perunaa survottuna (á 60-70 g)
- 1,5 dl kaurahiutaleita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhoja
- 2 dl Biokia kuivattuja puolukoita
Ihana puolukkakakku sisältää hyvää tekevää kauraa ja runsaasti herkullisia karpaloita. Kokeile myös gluteenittomana vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.
Alkuperäisohje: Kaisa Sillanpää
Kuva: Sara Nymalm, Ruokalähettiläs Oy