Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 1 h

Ohje

Puolukkakakku

  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat, vatkaa hyvin.
  2. Sekoita perunat, kaurahiutaleet, jauhot sekä leivinjauhe keskenään. Yhdistä kaikki ainekset, sekoita puolukat joukkoon.
  3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
  4. Jäähdytä hetki ennen kakun kumoamista lautaselle. Siivilöi kakun päälle tomusokeria.

Ainekset

Puolukkakakku

Pehmeä puolukkakakku lautasella. Kakusta leikattu viipale pienellä lautasella. Pöydällä myös tomusokeria pienessä siivilässä sekä kuivattuja marjoja.

  • 125 g margariinia
  • 3 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 keitettyä jauhoista perunaa survottuna (á 60-70 g)
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhoja
  • 2 dl Biokia kuivattuja puolukoita

Ihana puolukkakakku sisältää hyvää tekevää kauraa ja runsaasti herkullisia karpaloita. Kokeile myös gluteenittomana vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

Alkuperäisohje: Kaisa Sillanpää
Kuva: Sara Nymalm, Ruokalähettiläs Oy

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet