Pähkinäinen mustikka-kaurapaistos (G, V)

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5(0 arviota)
Preparation 35 min

Helppo ja ruokaisa herkku

Ehkäpä yksi mutkattomimmista ja helpommista herkuista on marjoja sisältävä kaurapaistos, joka valmistuu kaiken lisäksi käden käänteessä. Kun kauran sekaan lisää hieman pähkinöitä, tulee lopputulokseen ihanan paahteinen maku. Mantelijauho taas tuo paistokseen hieman lisää ruokaisuutta.

Yleensä paistos tehdään tuoreista marjoista tai hedelmistä, mutta myös kuivatut marjat sopivat ohjeeseen hyvin, kun lisäät sekaan jotain muuta nestemäistä kuten jogurttia. Tähän ohjeeseen sopii jokin hieman paksumpi jogurtti, esimerkiksi vaniljalla maustettu kaurajogurtti. Mikäli käytät maustamatonta jogurttia, lisää ohjeeseen hieman vaniljaa. Ohjeessa käytetty 1 dl kuivattuja marjoja vastaa noin 4 desiä tuoreita mustikoita.

Tarjoile paistos esimerkiksi kauravispin tai tavallisen kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai lempijäätelösi kanssa. Entistä värikkäämmät ja kauniimmat annokset saat, jos värjäät kermavaahdon mustikkajauheella sinivioletiksi.

Ohje on erittäin vähägluteeninen, mutta ei täysin gluteeniton, sillä kaurajogurtti saattaa sisältää pieniä määriä gluteenia. Täysin gluteenittoman ohjeesta saat käyttämällä puhdaskaurahiutaleita ja esimerkiksi soija- tai kookosjogurttia.

Ohjeessa käytetyn uuniastian koko on 18×22 cm. Jos paistoastiasi on suurempi, lisää hieman ohjeen raaka-aineiden määrää.

Ohje, kuvat ja teksti: Lotta Viitaniemi, Syötävän hyvä -blogi

Ainekset

Mustikka-kaurapaistos

  • 1 dl Biokian kuivattuja mustikoita
  • 1–2 rkl Biokian mustikkajauhetta
  • 1 dl vaniljalla maustettua kaurajogurttia tai muuta kasvijogurttia
    TAI maustamatonta kasvijogurttia + 1 tl vaniljauutetta
  • 1 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
  • 1 dl pekaanipähkinöitä
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 2–3 rkl kookossokeria tai muuta makeutusta (maun mukaan)
  • 2 rkl sulaa kookosöljyä
  • ripaus suolaa

Ohje

Mustikka-kaurapaistos

  1. Sekoita marjat, mustikkajauhe ja jogurtti keskenään.
  2. Rouhi pähkinöitä hieman pienemmiksi esimerkiksi veitsellä.
  3. Sekoita pähkinät mantelijauhon, kaurahiutaleiden, sokerin ja suolan kanssa. Säädä sokerin määrää sen mukaan, miten makeasta pidät, eli maistele seosta ja lisää makeutta tarvittaessa.
  4. Sekoita lopuksi pähkinäseoksen joukkoon sula öljy.
  5. Yhdistä 2/3 kaura-pähkinäseoksesta marja-jogurttiseoksen kanssa ja lusikoi se uuniastian pohjalle.
  6. Ripottele päälle loput 1/3 kaura-pähkinäseoksesta.
  7. Paista 180-asteessa n. 20 minuuttia, kunnes paistoksen pinta saa hieman väriä. Varo etteivät pähkinät pääse palamaan; pieni ruskistuminen on ok.
  8. Tarjoile paistos hieman viilentyneenä esimerkiksi kauravispin tai jäätelön kanssa.
Arvostele resepti 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä
Ei vielä arvioita
Loading...