Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 35 min

Ohje

Mustikka-kaurapaistos

 1. Sekoita marjat, mustikkajauhe ja jogurtti keskenään.
 2. Rouhi pähkinöitä hieman pienemmiksi esimerkiksi veitsellä. Sekoita pähkinät mantelijauhon, kaurahiutaleiden, sokerin ja suolan kanssa. Sekoita lopuksi pähkinäseoksen joukkoon öljy.
 3. Yhdistä 2/3 kaura-pähkinäseoksesta marja-jogurttiseoksen kanssa ja lusikoi se uuniastian pohjalle. Ripottele päälle loput 1/3 kaura-pähkinäseoksesta.
 4. Paista 180-asteessa n. 20 minuuttia, kunnes paistoksen pinta saa hieman väriä. Varo etteivät pähkinät pääse palamaan; pieni ruskistuminen on ok.
 5. Tarjoile paistos hieman jäähtyneenä esimerkiksi mustikkajauheella maustetun kauravispin tai jäätelön kanssa.

Ainekset

Mustikka-kaurapaistos

Mustikka-kaurapaistos Biokia

 • 1 dl Biokia kuivattuja mustikoita
 • 1–2 rkl Biokia mustikkajauhetta
 • 1 dl vaniljalla maustettua jogurttia tai kaurajogurttia
 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 1 dl pekaanipähkinöitä
 • 1 dl mantelijauhoa
 • 2–3 rkl sokeria (kookossokeria)
 • 2 rkl sulaa margariinia tai kookosöljyä
 • ripaus suolaa

Helppo ja ruokaisa herkku

Ehkäpä yksi mutkattomimmista ja helpoimmista herkuista on marjoja sisältävä kaurapaistos, joka valmistuu kaiken lisäksi käden käänteessä. Kun kauran sekaan lisää hieman pähkinöitä, tulee lopputulokseen ihanan paahteinen maku. Mantelijauho taas tuo paistokseen hieman lisää ruokaisuutta.

Yleensä paistos tehdään tuoreista marjoista tai hedelmistä, mutta myös kuivatut marjat sopivat ohjeeseen hyvin, kun lisäät sekaan jotain muuta nestemäistä kuten jogurttia. Tähän ohjeeseen sopii jokin hieman paksumpi jogurtti, esimerkiksi vaniljalla maustettu kaurajogurtti. Mikäli käytät maustamatonta jogurttia, lisää ohjeeseen hieman vaniljaa. Ohjeessa käytetty 1 dl kuivattuja marjoja vastaa noin 4 desiä tuoreita mustikoita.

Tarjoile paistos esimerkiksi kauravispin tai tavallisen kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai lempijäätelösi kanssa. Entistä värikkäämmät ja kauniimmat annokset saat, jos värjäät kermavaahdon mustikkajauheella sinivioletiksi.

Täysin gluteenittoman ohjeesta saat käyttämällä puhdaskaurahiutaleita ja esimerkiksi soija- tai kookosjogurttia.

Ohjeessa käytetyn uuniastian koko on 18×22 cm. Jos paistoastiasi on suurempi, lisää hieman ohjeen raaka-aineiden määrää.

Alkuperäisohje ja kuvat: Lotta Viitaniemi, Syötävän hyvä -blogi