Nyhtökaura-karpalosalaatti

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5(0 arviota)

Biokia nyhtökaura-karpalosalaatti

Ruokaisa nyhtökaura-karpalosalaatti on runsas salaatti, joka pitää nälän loitolla pitkään. Värikäs salaatti on täysipainoinen ateria.

Ohje ja kuva: Henna Pöllänen

Ainekset

Nyhtökaura-karpalosalaatti

  • 1 pkt maustamatonta nyhtökauraa
  • loraus oliiviöljyä
  • 2 dl pakastemaissia
  • makeaa chilikastiketta
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 ruukku mieleistä salaattia
  • 1 paprika kuutioituna
  • 1 avokado pilkottuna
  • 1 punasipuli ohuina puolirenkaina
  • noin ½-1 dl Biokia kuivattuja luomukarpaloita

Karpalovinegretti

  • ½ dl Biokia luomukarpalomehua
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1-2 rkl hunajaa
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Ohje

Paistetty nyhtökaura

  1. Kuumenna paistinpannussa loraus oliiviöljyä.
  2. Paista nyhtökauraa kuumassa öljyssä.
  3. Mausta chilikastikkeella, suolalla ja mustapippurilla.
  4. Lisää paistamisen loppuvaiheessa maissi ja kuivatut karpalot.
  5. Anna hautua vielä muutama minuutti.
  6. Anna jäähtyä sillä aikaa, kun valmistelet salaattipohjan.

Salaattipohja

  1. Revi salaatti laakealle tarjoilulautaselle.
  2. Lisää muut ainekset ja lopuksi nyhtökauraseos.
  3. Tarjoile esim. patongin ja karpalovinegretin kanssa.
Arvostele resepti 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä
Ei vielä arvioita
Loading...