Ohje
Mustikkatuorepuuro
- Mittaa pieneen kulhoon tai pakasterasiaan kaurahiutaleet, mustikkajauhe sekä chiansiemenet.
- Lisää lopuksi kulhoon jogurtti tai kaurajuoma ja sekoita puuro tasaiseksi.
- Peitä kulho kelmulla tai kannella ja laita yöksi tai muutaman tunnin ajaksi jääkaappiin tekeytymään.
- Lisää puuron päälle haluamiasi päällisiä. Kuvan puuro on koristeltu puolukkajauheella, kurpitsansiemenillä ja kuivatuilla marjoilla.
- Vinkki! Tuorepuuron päälle sopivat loistavasti erilaiset siemenet, pähkinät, tuoreet tai kuivatut marjat ja kaakaonibsit.
Ainekset
Mustikkatuorepuuro
- 1 dl kaurahiutaleita
- 2 dl jogurttia tai esim. kaurajuomaa
- 2 rkl Biokia mustikkajauhetta
- 1 rkl chiansiemeniä
Maukas kuitupommi
Tämä tuorepuuro on todellinen kuitupommi: kuitua on runsaasti niin mustikoissa, kaurassa kuin chiansiemenissä. Kuitu tasaa verensokerin nousua, auttaa pitämään kylläisenä kauemmin ja lisää suolistossa kulkevan massan määrää, mikä puolestaan helpottaa vatsan toimintaa.
Ruokalusikallisessa chiansiemeniä on kuitua jopa viisi grammaa. Niissä on myös runsaasti terveellisiä omega-3-rasvahappoja, kalsiumia, immuunijärjestelmää tukevia antioksidantteja ja proteiinia.
Kauralla on paljon erilaisia terveysvaikutuksia. Se auttaa hillitsemään kolesterolia, pienentää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä, saa suoliston voimaan hyvin, tarjoaa muun muassa B- ja E-vitamiineja sekä kivennäisaineita, kuten sinkkiä, magnesiumia ja rautaa.
Alkuperäisohje, -teksti ja kuva: Inka Ikonen, Inka I -blogi