Nopea ja herkullinen aamupala
Tuorepuuro on yksi parhaita aamiaisia, kun aikasi on rajattu. Puuron voi sekoittaa valmiiksi edellisenä iltana, jolloin se tekeytyy yön aikana pehmeäksi. Puuro on täyttävämpi kuin pelkkä smoothie ja terveellisempi kuin kaupan proteiinipatukka.
Ravitseva tuorepuuro sopii myös loistavasti välipalaksi: lasipurkkiin tehty tuorepuuro on helppo napata mukaan laukkuun ja nauttia töissä. Erityisesti, jos suuntaat suoraan töistä treenaamaan, on kunnon välipala tarpeen.
Tuorepuuron voi maustaa makunsa mukaan eri marjajauheilla, ja siihen voi upottaa hedelmiä ja pähkinöitä herkullisiksi sattumiksi. Tämä tuorepuuro maistuu mustikka- ja vaniljajauheen sekä kardemumman ansiosta aivan mustikkapiirakalta. Viikonloppuaamuina puuron päälle voi vielä pyöräyttää kauravispistä pehmeän vaniljakerman!
Ohje ja kuvat: Inka Ikonen, Inka I -blogi
Ainekset
Mustikkatuorepuuro
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 rkl kauralesettä
- 2 rkl Biokian mustikkajauhetta
- 1 rkl chiasiemeniä
- 1 tl kardemummaa
- 1 maustemitta vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljauutejauhetta tai vaniljasokeria
- 1 dl kauramaitoa
- 1 dl vaniljajogurttia
- 1 rkl hunajaa
Vaniljakerma
- 1 dl Kaslinkin kauravispiä
- 1 maustemitta vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljauutejauhetta tai vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 1 tl vaahterasiirappia
Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet
Ohje
Mustikkatuorepuuro ja vaniljakerma
-
Edellisenä iltana tai vähintään kaksi tuntia aiemmin: Sekoita ainekset syvään kulhoon. Peitä tuorekelmulla tai foliolla ja laita jääkaappiin tekeytymään.
-
Aamulla: Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Lisää mausteet ja sekoita.
-
Lusikoi vaniljakerma puuron päälle. Koristele tuorepuuro esimerkiksi Biokian kuivatuilla marjoilla tai tuoreilla marjoilla ja siemenillä.