Mustikkatuorepuuro

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5(0 arviota)
Preparation 10 min 1 annosta

Nopea ja herkullinen aamupala

Tuorepuuro on yksi parhaita aamiaisia, kun aikasi on rajattu. Puuron voi sekoittaa valmiiksi edellisenä iltana, jolloin se tekeytyy yön aikana pehmeäksi. Puuro on täyttävämpi kuin pelkkä smoothie ja terveellisempi kuin kaupan proteiinipatukka.

Ravitseva tuorepuuro sopii myös loistavasti välipalaksi: lasipurkkiin tehty tuorepuuro on helppo napata mukaan laukkuun ja nauttia töissä. Erityisesti, jos suuntaat suoraan töistä treenaamaan, on kunnon välipala tarpeen.

Tuorepuuron voi maustaa makunsa mukaan eri marjajauheilla, ja siihen voi upottaa hedelmiä ja pähkinöitä herkullisiksi sattumiksi. Tämä tuorepuuro maistuu mustikka- ja vaniljajauheen sekä kardemumman ansiosta aivan mustikkapiirakalta. Viikonloppuaamuina puuron päälle voi vielä pyöräyttää kauravispistä pehmeän vaniljakerman!

Ohje ja kuvat: Inka Ikonen, Inka I -blogi

Ainekset

Mustikkatuorepuuro

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl kauralesettä
  • 2 rkl Biokian mustikkajauhetta
  • 1 rkl chiasiemeniä
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 maustemitta vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljauutejauhetta tai vaniljasokeria
  • 1 dl kauramaitoa
  • 1 dl vaniljajogurttia
  • 1 rkl hunajaa

Vaniljakerma

  • 1 dl Kaslinkin kauravispiä
  • 1 maustemitta vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljauutejauhetta tai vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaahterasiirappia

Ohje

Mustikkatuorepuuro ja vaniljakerma

  1. Edellisenä iltana tai vähintään kaksi tuntia aiemmin: Sekoita ainekset syvään kulhoon. Peitä tuorekelmulla tai foliolla ja laita jääkaappiin tekeytymään.
  2. Aamulla: Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Lisää mausteet ja sekoita.
  3. Lusikoi vaniljakerma puuron päälle. Koristele tuorepuuro esimerkiksi Biokian kuivatuilla marjoilla tai tuoreilla marjoilla ja siemenillä.
Arvostele resepti 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä
Ei vielä arvioita
Loading...