Tartu Blackcurrant Fridayn tarjoukseen: 25.-27.11. iso mustaherukkajauhepussi 10€!
Preparation 2 h 1 annosta

Ohje

Mustikkapiirakan makuinen tuorepuuro

  1. Edellisenä iltana tai vähintään kaksi tuntia aiemmin: Sekoita ainekset syvään kulhoon. Peitä tuorekelmulla tai kannella ja laita jääkaappiin tekeytymään.
  2. Ota tuorepuuro jääkaapista ja koristele tuorepuuro esimerkiksi Biokian kuivatuilla marjoilla tai tuoreilla marjoilla ja siemenillä.
  3. Tai valmista seuraksi herkullinen vaniljakerma: Mittaa mausteet kerman joukkoon ja vatkaa kerma vaahdoksi. Lusikoi vaniljakerma puuron päälle.

Ainekset

Mustikkapiirakan makuinen tuorepuuro

Mustikkatuorepuuroa, mustikoita ja kaurakermavaahtoa annoksena

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl kauralesettä
  • 2 rkl Biokia mustikkajauhetta
  • 1 rkl chiansiemeniä
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 maustemitta vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa tai kauramaitoa
  • 1 dl vaniljajogurttia
  • (hunajaa)

Vaniljakerma

  • 1 dl vispikermaa tai vispautuvaa kaurakermaa
  • 1 maustemitta vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 0,5 tl Biokia mustikkajauhetta

Helppo ja herkullinen aamupala

Tuorepuuro on yksi parhaita aamiaisia; puuron voi sekoittaa valmiiksi edellisenä iltana, jolloin se tekeytyy yön aikana pehmeäksi. Puuro on täyttävämpi kuin pelkkä smoothie ja terveellisempi kuin kaupan proteiinipatukka.

Ravitseva tuorepuuro sopii myös loistavasti välipalaksi: kannelliseen purkkiin tai rasiaan tehty tuorepuuro on helppo napata mukaan laukkuun ja nauttia eväänä töissä tai koulussa. Erityisesti, jos suuntaat suoraan töistä harrastamaan, on kunnon välipala tarpeen.

Tuorepuuron voi maustaa makunsa mukaan eri marjajauheilla, ja siihen voi upottaa hedelmiä ja pähkinöitä herkullisiksi sattumiksi. Tämä tuorepuuro maistuu mustikka- ja vaniljajauheen sekä kardemumman ansiosta aivan mustikkapiirakalta. Viikonloppuaamuina puuron päälle voi vielä pyöräyttää pehmeän vaniljakerman!

Mustikkatuorepuuroa, mustikoita ja kaurakermavaahtoa annoksena

Alkuperäisohje ja kuva: Inka Ikonen, Inka I -blogi