Ohje
Mustikkamisu
- Sekoita mustikkamehun joukkoon vesi ja vaniljasokeri. Jos haluat, voit lisätä joukkoon hieman mustikkalikööriä.
- Kasta keksit mehussa niin, että ne kostuvat kauttaaltaan.
- Lado ensimmäinen keksikerros lasikulhon pohjalle (tai neljään pieneen jälkiruokakulhoon).
- Sekoita mascarponen joukkoon sokeri ja mustikkajauhe. Levitä seosta keksikerroksen päälle.
- Rouhi päälle tummaa suklaata ja kesällä tuoreita mustikoita.
- Jatka kerrosten tekoa näin, kunnes kaikki mascarponeseos on käytetty.
- Siivilöi pinnalle tummaa kaakaojauhetta ja mustikkajauhetta ja ripottele päälle suklaarouhetta ja valkosuklaamustikoita.
- Anna vetäytyä kylmässä ennen tarjoilua.
Ainekset
Mustikkamisu
- Savoiard-keksejä tai sokerikakkupohjaa
- 1/4 dl Biokia mustikkamehutiivistettä
- 3/4 dl vettä
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 prk mascarponetuorejuustoa
- n. ½ dl sokeria (tai maun mukaan, jos pitää makeammasta)
- 1-2 tl Biokia mustikkajauhetta
- tummaa suklaata rouheena
- tummaa kaakaojauhetta
- Biokia valkosuklaamustikoita
Ihastuttava mustikkamisu sisältää kerroksittain keksejä, mascarponea ja mustikkaa sekä tummaa suklaata. Lado vuokaan tai annoslaseihin.
Alkuperäisohje ja kuva: Jeremias Rantanen