Ihastuttava mustikkamisu sisältää kerroksittain keksejä, mascarponea ja mustikkaa sekä tummaa suklaata. Lado vuokaan tai annoslaseihin.
Ohje ja kuva: Jeremias Rantanen
Ainekset
Mustikkamisu
- Savoiard-keksejä tai sokerikakkupohjaa
- 1/4 dl Biokia luomumustikkamehutiivistettä
- 3/4 dl vettä
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 prk mascarponetuorejuustoa
- n. ½ dl sokeria (tai maun mukaan, jos pitää makeammasta)
- Biokia luomumustikkajauhetta
- tummaa suklaata rouheena
- tummaa kaakaojauhetta
- Biokia luomuvalkosuklaamustikoita
Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet
Ohje
Mustikkamisu
-
Sekoita luomumustikkamehun joukkoon vesi ja vaniljasokeri. Jos haluat, voit lisätä joukkoon hieman mustikkalikööriä.
-
Kasta keksit mehussa niin, että ne kostuvat kauttaaltaan.
-
Lado ensimmäinen keksikerros lasikulhon pohjalle (tai neljään pieneen jälkiruokakulhoon).
-
Sekoita mascarponen joukkoon sokeri ja hieman luomumustikkajauhetta.
-
Levitä seosta keksikerroksen päälle.
-
Rouhi päälle tummaa suklaata ja kesällä tuoreita mustikoita.
-
Jatka kerrosten tekoa näin, kunnes kaikki mascarpone on käytetty.
-
Siivilöi pinnalle tummaa kaakaojauhetta ja ripottele päälle suklaarouhetta ja biokia luomuvalkosuklaamustikoita.
-
Anna vetäytyä kylmässä ennen tarjoilua.