Mustikkaiset energiapatukat

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5(0 arviota)
8 annosta

helppo välipala kiireiseen päivään

Energiapatukka on helppo ja monipuolinen eväs, joka pelastaa kiireisenä aamuna tai iltapäivän makeanhimossa. Itse tehty energiapatukka on ravinteikas ja herkullinen vaihtoehto, joka voittaa prosessoidut proteiinipatukat maussa mennen tullen. Kääräise patukka matkaan ja nauti fiksu välipala!

Näissä patukoissa maistuvat kotimaiset mustikat, kardemumma ja taatelit. Ruokaisuutta patukoihin tuovat kaura, pähkinät ja mantelijauho. Nappaa energiapatukka evääksi, jos suuntaat suoraan töistä treeneihin tai kun kaipaat herkkupalaa viikonloppuretkellesi.

Ohje ja kuvat: Inka Ikonen, Inka I -blogi

Ainekset

Mustikkaiset energiapatukat

  • 300 g tuoreita taateleita
  • 1 pss eli 50 g Biokian kuivattuja luomumustikoita
  • 100 g mantelijauhoa
  • 100 g pähkinäsekoitusta
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 3 rkl Biokian luomumustikkajauhetta
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 2 tl kardemummaa

Kuorrute

  • 2 dl kookosmannaa

Ohje

Mustikkaiset energiapatukat

  1. Kuori taateleista kivet pois.
  2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi massaksi. Mitä tehokkaampi sekoitin, sitä parempi. Jos ainekset eivät meinaa sekoittua, pyöräytä välillä massaa lusikalla.
  3. Laita massa laakeaan astiaan, esimerkiksi uunivuokaan. Taputtele tasaiseksi, noin 2 senttimetrin paksuiseksi levyksi.
  4. Sulata kookosmanna kattilassa juoksevaksi. Kaada se ohuena norona tasaisesti massan päälle.
  5. Laita levy jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.
  6. Leikkaa levystä terävällä veitsellä sopivan kokoisia patukoita.
  7. Säilytä välipalapatukat jääkaapissa kannellisessa rasiassa.
Arvostele resepti 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä
Ei vielä arvioita
Loading...