Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!

Ohje

  1. Soseuta kaksi banaania sauvasekoittimella tai haarukalla. Säästä yksi banaani koristeluun.
  2. Lisää banaanisoseen joukkoon kananmunat ja keskenään sekoitetut jauho, leivinjauhe sekä ruokasooda.
  3. Lisää joukkoon öljy sekä kuivatut mustikat ja sekoita varovasti. Voit tarvittaessa makeuttaa taikinaa vielä esimerkiksi hunajalla.
  4. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Koristele pinta halkaistulla banaanilla ja esimerkiksi kookoshiutaleilla.
  5. Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä hammastikulla: jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis.

Ainekset

baananileipä leivinpaperin päällä, etualalla kakusta leikattu viipale

  • 2 (+1) kypsää banaania
  • 2 kananmunaa
  • 4,5 dl vehnäjauhoa, kaurajauhoa tai kaurahiutaleita jauhettuna
  • 0,5 dl öljyä
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 pss Biokia kuivattuja mustikoita
  • (hunajaa)

Banaanileipä on nimestään huolimatta mehevän makea kakku, joka Biokian versiossa sisältää myös mustikkaisia sattumia. Taikinaan ei sekoiteta sokeria lainkaan ja rasvana on vain tilkka ruokaöljyä, joten varsin terveellinen herkku on kyseessä, Kakun makeus tulee soseutetusta banaanista.