Tartu Blackcurrant Fridayn tarjoukseen: 25.-27.11. iso mustaherukkajauhepussi 10€!
Preparation 45 min 10 annosta

Ohje

Mustikka-valkosuklaamuffinit

  1. Jos teet vegaaniset muffinit ja käytät pellavamunaa: sekoita rouhe ja vesi yhteen, ja jätä seos tekeytymään noin viideksi minuutiksi.
  2. Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi.
  3. Aja pähkinät ja kaurahiutaleet blenderissä tai monitoimikoneessa karkeaksi jauhoksi. Sekoita pähkinä-kaurajauhoon muut kuivat aineet.
  4. Muussaa banaani esimerkiksi sauvasekoittimella sileäksi soseeksi. Sekoita banaanisose jogurtin, rasvan ja munan kanssa.
  5. Sekoita kosteat ja kuivat aineet keskenään. Sekoita taikina mahdollisimman tasaiseksi massaksi. Halutessasi voit säästää pienen määrän marjoja ja suklaata ja painella ne muffinien päälle lopuksi ikään kuin koristeeksi. Valkosuklaat kannattaa kuitenkin painaa melkein taikinan sisälle, jotta ne eivät pääse palamaan.
  6. Lusikoi taikina muffinimuotteihin. Jätä hieman kohoamisvaraa.
  7. Paista muffineita 200-asteessa uunin alaosassa noin 18–20 minuuttia. Tarkkaile samalla ettei valkosuklaa pääse tummumaan liikaa.
  8. Muffinit voi tarjoilla heti lämpimänä tai syödä viileänä. Muffinit jähmettyvät hieman viilentyessään, ja ne säilyvät muutaman päivän suljetussa rasiassa.
  9. Vinkki! kokeile mustikoiden sijaan myös muita kuivattuja marjoja.

Ainekset

Mustikka-valkosuklaamuffinit

Mustikka-valkosuklaamuffinit Biokia

  • 1 1/3 dl pekaanipähkinöitä (tai esim. saksanpähkinöitä)
  • 1 1/3 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
  • 2/3 dl täysjyvävehnäjauhoja (gluteenittomiin esim. tattari- tai  riisijauhoja)
  • 1 rkl perunajauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl (kookos)sokeria
  • 1 tl vaniljajauhetta tai vaniljauutetta
  • ripaus suolaa
  • 2/3 dl turkkilaista jogurttia
  • 1/3 dl sulaa voita
  • 1 kypsä banaani
  • 1 kananmuna
  • 1 dl Biokia kuivattuja mustikoita
  • 80 g valkosuklaata

Vegaaniset muffinit

  • 1 1/3 dl pekaanipähkinöitä (tai esim. saksanpähkinöitä)
  • 1 1/3 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
  • 2/3 dl vehnäjauhoja (gluteenittomiin esim. tattari- tai riisijauhoja)
  • 1 rkl perunajauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kookossokeria
  • 1 tl vaniljajauhetta tai vaniljauutetta
  • ripaus suolaa
  • 2/3 dl kasvipohjaista paksua ja maustamatonta jogurttia
  • 1/3 dl oliiviöljyä
  • 1 kypsä banaani
  • pellavamuna: 1 rkl pellavansiemenrouhetta + 3 rkl vettä
  • 1 dl Biokia kuivattuja mustikoita
  • 80 g vegaanista valkosuklaata

Hieman terveellisemmät mustikka-valkosuklaamuffinit

Nämä mustikka-valkosuklaamuffinit ovat koostumukseltaan mukavan pehmeitä ja keskeltä hieman kosteita. Pähkinät ja kaura tekevät muffineista tavallista muffinia ruokaisampia, ja nämä leivonnaiset pitävätkin nälkää hyvin.  Muffinit sopivat hyvin myös viikonlopun brunssin makeaksi herkuksi.

Muffineissa maistuu banaani. Jos et pidä banaanista, voit käyttää sen tilalla sokeroimatonta omenasosetta. Myös banaanin valinta vaikuttaa makuun: vaalea ja vähän raaka banaani maistuu miedommalta kuin (yli)kypsä, ruskeakuorinen hedelmä.

Ohjeessa on käytetty desin verran kuivattuja mustikoita, mikä vastaa noin 4 desiä tuoreita mustikoita. Halutessasi voit käyttää marjoja myös tuplamäärän.

Testaa eri versioita rohkeasti

Ohjeesta on myös vegaaninen versio ja gluteenittomia jauhoja ja hiutaleita käyttämällä teet helposti myös gluteenittomat muffinit.

Ohjeessa voi käyttää tavallisia paperisia muffinimuotteja, mutta ne on hyvä laittaa esimerkiksi metalliseen muffinivuokaan niin leivonnaiset pysyvät paremmin muodossaan.

Alkuperäisohje ja kuvat: Lotta Viitaniemi, Syötävän hyvä -blogi

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet