Ideoita mustikka-valkosuklaakakun tekoon
Mustikka-valkosuklaajuustokakku on näyttävän näköinen, kun kakun sisus on valkoinen ja ulkoasu voimakkaan violetti. Violetti väri tulee Biokia luomumustikkajauheesta, jota on kakkuun käytetty 4 rkl. Määrä vastaa lähes 6 dl tuoreita marjoja!
Jos et omista Ø 14 cm kakkurengasta, voit tehdä kakun myös esimerkiksi kaatamalla valkosuklaatäytteen suoraan Ø 20 cm vuoan pohjalle ja hyydyttämällä kakkua välissä noin tunnin, minkä jälkeen voit valmistaa mustikkatäytteen ja kaataa sen valkosuklaatäytteen päälle. Tällaisen kaksikerroksisen kakun voisi tehdä myös Ø 24 cm vuokaan, jolloin kakusta tulee huomattavasti matalampi.
Ohje, kuva ja teksti: Maria Rentola, Sokerihuurrettu-bloggaaja
Ainekset
Keksipohja
- 185 g digestive-keksejä
- 70 g voita
- 1 tl vaniljasokeria
Valkosuklaatäyte
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 100 g valkosuklaata
- 125 g maustamatonta rahkaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,5 dl sokeria
- 2 dl vispikermaa
- 4 liivatetta
- 0,5 dl sitruunamehua
Mustikkatäyte
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 4 rkl Biokia luomumustikkajauhetta
- 3 rkl Biokia luomumustikkamehua
- 250 g maustamatonta rahkaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 liivatetta
- 0,5 dl sitruunamehua
Kiille
- 0,5 dl Biokia luomumustikkamehua
- 2 dl vettä
- 3 liivatetta
Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet
Ohje
Keksipohja
-
Aseta irtopohjavuoan (Ø 20 cm) reunoille korkea reunakalvo. Reunakalvo kannattaa teipata ylänurkasta kiinni, jotta se pysyy hyvin paikallaan.
-
Sulata voi.
-
Murskaa keksit tehosekoittimessa ja yhdistä vaniljasokerin ja voin kanssa.
-
Painele keksimurska vuoan pohjalle ja aseta sitten pohjan päälle pienempi Ø 14 cm rengas ja laita myös sen sisään reunakalvo. Tähän käy myös matalampi (8 cm) reunakalvo.
-
Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Valkosuklaatäyte
-
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan vähintään 5 minuutiksi.
-
Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
-
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa sulatuslämmöllä, korkeintaan 10 sekuntia kerrallaan ja joka välissä sekoitellen. Lopeta heti, kun suklaa on sulanut ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
-
Sekoita tuorejuusto, rahka, sokeri ja vaniljasokeri keskenään.
-
Lisää täytteen joukkoon huoneenlämpöiseksi jäähtynyt valkosuklaa.
-
Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja liota liivatteet sekaan.
-
Lisää liivateseos tuorejuusto-rahkaseokseen ja lisää sitten vaahdotettu kerma.
-
Kaada täyte pienemmän renkaan sisään ja laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.
Mustikkatäyte
-
Kun valkosuklaatäyte on jähmettynyt, nosta pienempi kakkurengas pois ja irrota reunakalvo varovasti. Valmista sitten mustikkatäyte.
-
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan vähintään 5 minuutiksi.
-
Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
-
Sekoita tuorejuusto, rahka, Biokia luomumustikkajauhe, Biokia luomumustikkamehu ja sokerit keskenään.
-
Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja liota liivatteet sekaan.
-
Lisää liivateseos tuorejuusto-rahkaseokseen ja lisää sitten kerma.
-
Kaada täyte vuokaan niin, että valkosuklaaosuus peittyy joka puolelta.
-
Laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
Kiille
-
Kun kakku on jähmettynyt, valmista vielä mustikkakiille.
-
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
-
Sekoita Biokia luomumustikkamehu ja vesi keskenään.
-
Ota mehusta noin 0,5 dl kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja liota liivatteet sekaan.
-
Sekoita liivateseos lopun mehun sekaan, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada sitten kiille kakun päälle.
-
Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia.
-
Koristele haluamallasi tavalla.
Arvostele resepti