Ohje
Pullataikina
- Sulata voi mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään pullataikinan alustamisen ajaksi.
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää muna, suola, sokeri, vaniljasokeri ja -uute sekä kardemumma.
- Alusta taikinaa lisäten siihen pikkuhiljaa jauhoja, kunnes jauhoista noin 2/3 on lisätty. Lisää voisula taikinaan ja jatka vaivausta lisäten samalla loput jauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa hyvin käsistä. Laita liinalla peitetty taikinakulho vedottomaan paikkaan kohoamaan noin tunniksi.
- Muotoile kohonneesta taikinasta kymmenen pyöreää pullaa ja anna pullien kohota vielä pellillä liinan alla vähintään 20 minuuttia.
- Voitele pullat kananmunalla ja paista noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
- Anna pullien jäähtyä täysin ennen täyttämistä.
Mustikka-valkosuklaatäyte
- Ota mascarpone huoneenlämpöön hyvissä ajoin, jotta sulatettu valkosuklaa ei paakkuunnu, kun lisäät sitä mascarponen sekaan.
- Vaahdota kerma.
- Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi ja sulata mikrossa 10 sekunnin pätkissä joka välissä sekoitellen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Sekoita mascarponen joukkoon mustikkajauhe sekä vaniljasokeri ja vaniljajauhe. Lisää jäähtynyt valkosuklaa ja kääntele vaahdotettu kerma sekaan.
- Halkaise pullat ja levitä niiden keskelle noin ruokalusikallinen mustikkahilloa ja lusikoi tai pursota täytettä päälle. Nosta pullan kansi paikalleen ja koristele halutessasi ripauksella tomusokeria.
Ainekset
Pullataikina
- 100 g voita
- 2,5 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 3/4 tl vaniljauutetta
- 1,5 rkl vaniljasokeria
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- 1 kananmuna
- noin 7,5 dl vehnäjauhoja
- voiteluun 1 kananmuna
Mustikka-valkosuklaatäyte
- ½ prk mascarponea
- 2 dl vispikermaa
- 75 g valkosuklaata
- 2-3 rkl Biokia mustikkajauhetta
- 1,5 rkl vaniljasokeria
- 1/4 tl vaniljajauhetta
- n. 100 g mustikkahilloa
Marjajauheesta aitoa väriä ja makua
Nämä pullat kätkevät sisäänsä ihanan mustikka-valkosuklaatäytteen, joka saa mustikkaisen makunsa Biokian luomumustikkajauheesta. Yksi ruokalusikallinen mustikkajauhetta vastaa noin 1,5 dl tuoreita mustikoita ja se sopii koostumuksensa vuoksi aidon värin ja maun antajaksi erilaisiin täytteisiin, kuorrutteisiin ja kermavaahtoon.
Alkuperäisohje: Maria Rentola, Sokerihuurrettu-blogi