Tartu Blackcurrant Fridayn tarjoukseen: 25.-27.11. iso mustaherukkajauhepussi 10€!
Preparation 1 h 30 min 12 annosta

Ohje

Valkosuklaacupcakes

  1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola keskenään kulhossa.
  2. Sekoita toisessa kulhossa maito, vaniljakastike, vaniljauute ja rypsiöljy. Lisää kananmunat maitoseokseen yksi kerrallaan. Sekoita vain sen verran, että kananmunat ovat sekoittuneet.
  3. Kaada maitoseos kuivien aineiden sekaan muutamassa erässä, nuolijalla sekoittaen. Älä vatkaa.
  4. Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi. Lisää valkosuklaa ja valkosuklaamustikat taikinaan.
  5. Annostele taikina vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla.
  6. Anna kuppikakkujen jäähtyä ennen kuorrutteen lisäämistä.

Mustikkakuorrute

  1. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi.
  2. Sekoita mascarponen sekaan mustikkajauhe, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää kermavaahto ja vatkaa vielä hetki, jos rakenne on jäänyt löysäksi.
  3. Pursota täytettä kuppikakkujen päälle ja koristele halutessasi esimerkiksi tuoreilla mustikoilla tai valkosuklaamustikoilla..

Ainekset

Valkosuklaacupcakes

Kuppikakku mustikkakuorutteella

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl vaniljakastiketta
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 2 munaa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1 pss Biokia valkosuklaamustikoita
  • 100 g valkosuklaata

Mustikkakuorrute

  • 1/2 prk mascarponea
  • 2,5 dl vispikermaa
  • 4 rkl Biokia mustikkajauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 rkl sokeria
  • (tuoreita mustikoita koristeluun)

Marjajauheen käyttö cupcake-kuorrutteessa

Mustikka-valkosuklaa-cupcakesit ovat näyttävä herkku, kun kuorrutteen pursottaa kauniisti muffinssiosan päälle. Kuorrute on koostumukseltaan helppoa pursottaa ja sitä saa olla paljon.

Perinteisemmin cupcake kuorrutetaan voi-tomusokeri pohjaisella, hyvin makealla kuorrutteella. Näitä herkkuja koristaa hieman kevyempi kermasta, mascarponesta ja Biokia mustikkajauheesta tehty kuorrute. Kuorrute saa todella kauniin violetin sävyn ja mustikkaisen maun suoraan mustikkajauheesta, eikä väriaineita tarvita! Kuorrutteeseen sopii myös Biokia puolukkajauhe, joka antaa täytteelle hempeän vaaleanpunaisen värin.

Huomioithan, että marjajauheista tehdyn kuorrutteen väri saattaa hieman muuttua ollessaan pitkään jääkaapissa, joten kuppikakut kannattaa kuorruttaa vasta hieman ennen tarjoilua.

Biokian luomumarjajauheiden maku ja väri saadaan säilymään kuivaamalla ne hellävaraisesti n. +42 – 46 asteisessa ilmakuivurissa. Marjajauheet ovat helppo tapa lisätä rutkasti vitamiinia ja kuitua ruokavalioon ja myös makeisiin herkkuihin.

Muffinssin sisään kätkeytyy superherkullisia Biokia valkosuklaamustikoita, jotka ovat valkosuklaalla kuorrutettuja, kotimaisia, käsinpoimittuja metsämustikoita.

Alkuperäisohje ja kuvat: Maria Rentola, Sokerihuurrettu-bloggaaja