Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 8 h 8 annosta

Ohje

Mustikka-mustaherukkajäätelö

  1. Vuoraa noin 1,5 litran vuoka leivinpaperilla.
  2. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Lisää kerman sekaan vaniljasokeri, kondensoitu maito ja glukoosisiirappi.
  4. Sekoita lopuksi jäätelömassaan marjajauhe ja kaada massa vuokaan.
  5. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita pakastimeen vähintään 8 tunniksi jähmettymään.

Ainekset

Itse tehty jäätelö marjajauheen kera

Suomalaiset ovat jäätelön suurkuluttajia. Syömmekin jäätelöä henkeä kohden mitattuna eniten koko Euroopassa, vuosittain noin 13 litraa. Kesällä jäätelön kulutus on suurinta, mutta se soveltuu myös talviherkuksi.

Jäätelön valmistus itse on superhelppoa, eikä valmistelu vie kuin muutaman minuutin. Jäätelökonetta ei tähän reseptiin tarvita. Mustikkaa (30 %), mustaherukkaa (50%), variksenmarjaa (10 %) ja marja-aroniaa (10%) sisältävä Biokian sininen luomumarjajauhemix maistuu ihanasti jäätelössä ja tuo sille herkullisen violetin värin.

Kokeile jäätelöä esimerkiksi karpalo-valkosuklaacookiesien välissä tai tyrni-marenkipiirakan lisukkeena. Jäätelöön on helppoa saada vaihtelua vaihtamalla marjajauhetta. Käytä Biokian sinisen luomumarjajauhemixin sijaan vaikka Biokian keltaista luomumarjamixiä, joka sisältää ruusunmarjaa, tyrniä ja lakkaa. Marjajauheet antavat jäätelölle luonnollisen värin ja maun. Samalla saa kerättyä päivän vitamiinit talteen, sillä marjajauheet sisältävät runsaasti kuitua, vitamiineja ja hivenaineita.

Jäätelön historiasta ei ole varmaa tietoa, mutta sen kerrotaan saaneen alkunsa tuhansia vuosia sitten, kun kreikkalaisten ja roomalaisten ylellisissä pidoissa nautittiin jäädytettyjä juomia. Ensimmäiset jäätelöt ovat kertoman mukaan olleet hedelmämehuista ja lumesta tehtyjä jääjuomia, joihin kreikkalaiset toivat lumen Olympos-vuorelta. Jäätelön rantautuessa Italiaan, keksivät he sekoittaa makeaan jääjuomaan kermaa ja maitoa. Suomeen jäätelö saapui 1900-luvun alussa.

Ohje, kuvat ja teksti: Maria Rentola, Sokerihuurrettu-bloggaaja

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet