Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 15 min 20 annosta

Ohje

 1. Sulata margariini.
 2. Mittaa kuivat ainekset taikinakulhoon. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu margariini.
 3. Nostele lusikalla taikinanokareita leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Jätä reilusti väliä, sillä taikina leviää!
 4. Paista 220-asteisessa uunissa n. 6 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet tumman reunan, mutta ovat päältä vaaleita.
 5. Anna jäähtyä hyvin ennen herkuttelua. Kuumana keksit murenevat helposti.

Ainekset

mustikka-kauralastuja aseteltuna puualustalle

 • 5 dl kaurahiutaleita
 • 2 dl sokeria
 • 1 pss Biokia kuivattuja mustikoita
 • 1 rkl vehnäjauhoa
 • 1,5 tl leivinjauhetta
 • 150 g sulatettua margariinia
 • 2 kananmunaa

Superhelpot ja -herkulliset kauralastut saavat lisämakua mustikoista – kuivatuista mustikoista. Tässä eivät tuoreet tai pakastetut mustikat toimisikaan. Kuivatut marjat eivät värjää tai löysennä taikinoita, joten ne sopivat sattumiksi monenlaiseen leivontaan. Voit kokeilla kauralastujen sattumina myös Biokian suklaa– tai valkosuklaamustikoita.

Kauralastuja valmistaessa ohjeen varoitus taikinan leviämisestä kannattaa ottaa tosissaan, sillä taikina todella leviäääääää ja saatatkin saada pellin kokoisen kauraherkun. Mutta sen voi toki jäähtyneenä murtaa pienemmiksi paloiksi. Rapeat herkkukeksit ovat muutenkin parhaimmillaan kunnolla jäähtyneinä, jos vaan maltat odottaa.

Kauralastut teet helposti myös gluteenittomina, kun käytät gluteenittomia kaurahiutaleita ja vehnäjauhojen sijaan gluteenitonta kaurajauhoa tai jauhoseosta.

Kauralastut tunnetaan myös kaurapitsin nimellä, koska kaurahiutaleet muodostavat kekseille pitsimäisen, läpikuultavan rakenteen.

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet