Mustaherukkaleivokset

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5(0 arviota)
Preparation 1 h 30 min 12 annosta

Marjajauhe ja britakakku ovat täydellinen pari

Mustaherukkaleivoksien pohjana toimii makea britakakkupohja. Pohjan makeutta tasapainottaa kirpeä sitruunatahna ja raikas mustaherukkatäyte. Britakakut mielletään usein kesäleivonnaisiksi, mutta käyttämällä Biokian luomumustaherukkajauhetta saat ihanan mustaherukan maun täytteeseen ympäri vuoden. Marjajauheiden avulla kakkupohjan rapeus säilyy hyvin, kun täytteeseen ei tule ylimääräistä nestettä marjoista.

Suomalaisista käsin poimituista mustaherukoista valmistetun jauheen voi täytteessä vaihtaa vaikkapa Biokian luomumustikkajauheeseen, jolloin saat vaihtelua makuihin. Halutessasi voit leipoa yhden ison mustaherukkakakun puolittamalla pohjan kahteen osaan tai paistamalla pohjan pyöreässä, halkaisijaltaan n. 20-24 cm vuoassa kahdessa osassa.

Ohje, kuvat ja teksti: Maria Rentola, Sokerihuurrettu-blogi

Ainekset

Leivospohja

  • 150 g voita
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 4 keltuaista
  • 1 3/4 dl jauhoja
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • 1 1/4 dl maitoa

Marenkipinta

  • 4 valkuaista
  • 1 3/4 dl sokeria

Mustaherukkatäyte

  • 5 dl vispikermaa
  • 3 rkl Biokia luomumustaherukkajauhetta
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 12 rkl lemon curdia
  • sitruunamelissan lehtiä koristeluun

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet

Ohje

Leivospohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen eri kulhoihin. Varo, ettei pisaraakaan keltuaista joudu valkuaisten sekaan, muuten marenki ei vaahtoudu kunnolla.
  3. Paloittele huoneenlämpöinen voi, lisää voin sekaan sokeri ja vaahdota seos kuohkeaksi vaahdoksi, vähintään 5 min. Jos voi on kylmää, voit pehmentää sitä varovasti mikrossa sulatuslämmöllä korkeintaan 5-10 sekuntia kerrallaan ja joka välissä sekoittaen, kunnes voi on pehmennyt mutta ei sulanut yhtään.
  4. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan vaahtoon puuhaarukalla tai nuolijalla sekoittaen, älä enää vatkaa taikinaa.
  5. Sekoita kuivat aineet keskenään ja ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  6. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja valmista sitten marenki.

Marenkipinta

  1. Vatkaa valkuaisia, kunnes vaahto pysyy kulhossa, kun sen kääntää ylösalaisin. Ala tässä vaiheessa lisätä sokeria vähän kerrallaan.
  2. Kun kaikki sokeri on lisätty, vaahdota vielä hetki, kunnes marenki on jämäkkää ja kiiltävää.
  3. Levitä marenki pohjataikinan päälle palettiveitsen tai lusikan avulla. Marenki kannattaa annostella muutamaan "kasaan" pohjataikinan päälle, jotta se on helpompi levittää ilman, että pohjataikina ja marenki sekoittuu. Marenki saattaa hieman lässähtää uunissa, jos se sekoittuu pohjataikinan kanssa.
  4. Paista leivospohjaa noin 20-25 min, kunnes marenkipinta on saanut hieman väriä.
  5. Anna pohjan jäähtyä ennen täytteen valmistusta.

Mustaherukkatäyte

  1. Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se puoliksi ja jaa molemmat puolet vielä kahteentoista yhtä suureen osaan.
  2. Levitä kahdelletoista palaselle (puolet palasista) ruokalusikallinen lemon curdia. Valmista sitten täyte.
  3. Vaahdota vispikerma ja lisää siihen Biokia luomumustaherukkajauhe, sokeri ja vaniljasokeri. Mustaherukkajauhe jäykistää kermavaahtoa, joten älä vatkaa vaahtoa liian kovaksi, niin saat helpommin pursotettua täytteen.
  4. Kaada täyte tyllalla varustettuun pursotinpussiin ja sulje pussin suu pussinsulkijalla.
  5. Pursota täytettä lemon curdilla täytettyjen palasien päälle, nosta sitten leivoksen toinen osa päälle ja pursota vielä pinnoille loput täytteestä.
  6. Koristele leivokset sitruunamelissalla.
Arvostele resepti 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä
Ei vielä arvioita
Loading...