Mustaherukka-valkosuklaajuustokakku (G)

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5(0 arviota)
Preparation 1 h 12 annosta

Marjajauheen käyttö juustokakussa

Juustokakku syntyy reilusti raikkaampana versiona kun kakussa käytetään mustaherukkaa. Kirpeä marja sopii myös erinomaisesti makean valkosuklaan pariksi ja kaksi eriväristä kerrosta tekee kokonaisuudesta hienostuneen. Jogurtin avulla kakusta tulee entistä raikkaampi ja samalla hieman kevyempi.

Marjajauhe on juustokakussa superkätevä, koska se värjää kakun kauniin väriseksi ilman, että se lisää samalla kosteutta, kuten tuoreiden marjojen kanssa yleensä käy. Alempi kosteuspitoisuus myös nopeuttaa kakun jähmettymistä reilusti ja pitää kakun helpommin kauniisti muodossaan. Täytteessä käytetyt 2 ruokalusikallista marjajauhetta vastaa noin kolmea desiä tuoreita marjoja.

Valitse pohja ja koristeet tilanteen mukaan

Tässä reseptissä on pohjasta on kaksi versiota: nopeammassa versiossa voi käyttää valmiskeksejä, ja pähkinöitä ja taateleita sisältävä pohja on puolestaan hieman ravinnerikkaampi.

Lopputuloksena syntyy herkullisen täyteläinen kakku, joka katoaa parempiin suihin alta aikayksikön. Kauniisti koristeltuna kakku sopii myös vähän juhlavampaan tarjoilupöytään.

Huom. ohjeessa käytetty vuoka on halkaisijaltaan 18 cm. Isompaa vuokaa varten lisää hieman raaka-aineiden määrää.

Ohje, kuvat ja teksti: Lotta Viitaniemi, Syötävän hyvä -blogi

Ainekset

Keksipohja (1 vaihtoehto)

  • n. 150 g (gluteenittomia) digestive-keksejä
  • n. 50 g sulaa voita
  • pieni ripaus suolaa

Pähkinäpohja (2 vaihtoehto)

  • 1 dl saksanpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
  • 1 dl pehmeitä (tuore)taateleita
  • pieni ripaus suolaa

Täytekerrokset

  • 2 dl vispikermaa
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 100 g tuorejuustoa
  • 3 liivatelehteä*
  • 2 rkl vettä
  • 100 g valkosuklaata
  • noin 2 rkl hunajaa tai muuta makeutusta
  • 2 rkl Biokian kuivattua mustaherukkajauhetta
  • koristeeksi esim. marenkia ja syötäviä kukkia

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet

Ohje

Keksipohja (vaihtoehto 1)

  1. Murskaa keksit pieneksi muruksi esimerkiksi monitoimikoneessa.
  2. Sekoita keksimuru voisulan ja suolan kanssa.
  3. Painele pohjamassa irtopohjavuoan pohjalle ja laita hetkeksi jääkaappiin.

Pähkinpohja (vaihtoehto 2)

  1. Murskaa pähkinät hieman pienemmiksi käsin tai monitoimikoneessa.
  2. Sekoita pähkinämuru taateleiden ja suolan kanssa massaksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
  3. Painele pohjamassa irtopohjavuoan pohjalle ja laita hetkeksi jääkaappiin.

Täytekerrokset

  1. Tee täytettä kaksi kerrosta: Vispaa ensin kerma vaahdoksi.
  2. Sekoita kerman joukkoon jogurtti ja tuorejuusto kevyesti vatkaimella sekoittaen, kunnes seos on sileää.
  3. Jaa täytemassa silmämääräisesti puoliksi kahteen eri astiaan.
  4. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  5. Lämmitä vesitilkka esimerkiksi vedenkeittimessä.
  6. Purista liivatelehdistä ylimääräiset nesteet ja lisää ne kuumaan vesitilkkaan koko ajan voimakkaasti vispaten, kunnes seos on sileää.
  7. Jaa liivateneste silmämääräisesti niin, että 1/3 menee toiseen ja 2/3 toiseen täyteastiaan. Suklaa jähmettää täytettä sen verran tehokkaasti että valkosuklaakerros tarvitsee vähemmän liivatetta kuin marjakerros.
  8. Sulata valkosuklaa varovasti miedolla lämmöllä kattilassa. Anna suklaan viiletä hetki.
  9. Sekoita sula, hieman viilennyt valkosuklaa siihen täytteeseen, jossa on vähemmän (eli 1/3) liivatetta.
  10. Ota vuoka jääkaapista ja lusikoi valkosuklaatäyte pohjan päälle. Laita kakku takaisin jääkaappiin.
  11. Sekoita marjajauhe lopun täytteen kanssa. Laita seokseen hieman haluamaasi makeutusta, maista ja lisää tarpeen mukaan.
  12. Ota kakku jääkaapista ja tarkista, että se on ennättänyt jähmettyä hieman. Jos valkosuklaakerros on edelleen täysin pehmeää, pidä kakkua hetki pakastimessa.
  13. Lusikoi mustaherukkatäyte valkosuklaatäytteen päälle, tasoita pinta parhaasi mukaan ja anna kakun jähmettyä jääkaapissa 2–3 tuntia.
  14. Koristele kakku ennen tarjoilua.
  15. *Kasvissyöjät voivat korvata liivatteen esimerkiksi agar agarilla tai vegegelillä. Käytä aineita pakkausten ohjeiden mukaan. Vaihda tällöin myös maitotuotteet vastaaviin kasvikunnan
Arvostele resepti 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä
Ei vielä arvioita
Loading...