Mustikkapiirakoiden vitamiinikunkku
Tämä mustikkapiirakka ei ole mikä tahansa mustikkapiirakka. Piirakassa on nimittäin kokonaisten marjojen lisäksi neljä ruokalusikallista Biokian luomumustikkajauhetta, mikä vastaa noin neljää desiä tuoreita mustikoita.
Mustikka on superterveellinen
Vaikka piirakkaa kannattaakin syödä kohtuudella nauttien, voit iloita siitä, että syöt samalla ison määrän vitamiineja ja kuitua. Mustikka on nimittäin varsinainen suomalainen superfood. Se sisältää runsaasti E-vitamiinia, kaliumia ja kuitua. 100 grammassa mustikoita on 3,3 g kuitua, jonka päivittäin suositus on 25 mg, ja 1,9 mg E-vitamiinia, jonka päivittäinen suositus on noin 10 mg.
Biokian luomumustikkajauhe on jauhettu kokonaisista suomalaisista villimustikoista, mikä tarkoittaa, että saat marjan hyödyt käyttöösi parhaalla mahdollisella tavalla myös kuivattuna. Mustikkajauhe on todella helppokäyttöinen ja monipuolinen: sitä voi käyttää esimerkiksi smoothiessa tai jogurtin, puuron, leivonnaisten ja jälkiruokien seassa. Mustikkajauhe antaa ruoille kauniin, herkullisen violetin sävyn.
Vaihtele MARJOJA fiiliksen mukaan
Tähän piirakkaan sopivat hyvin kaikki Biokian luomumarjajauheet. Voit vaihdella jauheita ja marjoja sesongin ja fiiliksen mukaan. Ainakin karpalo- ja mustikkajauhe sopivat tähän piirakkaan täydellisesti. Voit halutessasi korvata puolukat mustikoilla tai muilla marjoilla.
Ohje, kuvat ja teksti: Inka Ikonen, Inka I -blogi
Ainekset
Piirakkapohja
- 125 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 4 dl gluteenitonta kaurajauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
Mustikka-kermaviilitäyte
- 2 prk kermaviiliä
- 2 kananmuna
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl sokeria
- 6 rkl Biokian luomumustikkajauhetta
- 2 rkl perunajauhoja
- 400 g mustikoita
Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet
Ohje
Piirakkapohja
Mustikka-kermaviilitäyte
-
Jos käytät pakastemarjoja, pyörittele ne perunajauhoissa. Ne imevät kosteutta marjoista ja estävät piirakkapohjaa vettymästä.
-
Sekoita kermaviilit, sokeri, vaniljasokeri, munat ja Biokian luomumustikkajauhe kulhossa keskenään.
-
Ripottele mustikat esipaistetun piirakkapohjan päälle.
-
Kaada kermaviiliseos piirakan päälle.
-
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200-asteessa noin 30 minuuttia. Seuraa välillä, etteivät piirakan reunat pala.
-
Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.
-
Piirakka on ihanaa sellaisenaan, mutta voit tarjoilla sen esimerkiksi vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.