Ohje
Piirakkapohja
- Sekoita leivinjauhe ja kaurajauho kulhossa.
- Sulata voi. Lisää voin sekaan sokeri, muna ja kaurajauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan, joka on halkaisijaltaan 24 cm.
- Esipaista piirakkapohjaa 200 asteissa uunissa noin 10 minuuttia.
Mustikka-kermaviilitäyte
- Jos käytät pakastemarjoja, pyörittele ne perunajauhoissa. Jauhot imevät kosteutta marjoista ja estävät piirakkapohjaa vettymästä. Ripottele mustikat esipaistetun piirakkapohjan päälle.
- Sekoita kermaviili, sokeri, vaniljasokeri, munat ja mustikkajauhe kulhossa keskenään. Kaada kermaviiliseos piirakan päälle.
- Paista piirakkaa uunin alatasolla 200-asteessa noin 30 minuuttia. Seuraa välillä, etteivät piirakan reunat pala.
- Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.
- Piirakka on ihanaa sellaisenaan, mutta voit tarjoilla sen esimerkiksi vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Ainekset
Piirakkapohja
- 125 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 4 dl vehnäjauhoa tai gluteenitonta kaurajauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
Mustikka-kermaviilitäyte
- 2 prk kermaviiliä
- 2 kananmuna
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl sokeria
- 6 rkl Biokia mustikkajauhetta
- 2 rkl perunajauhoja
- 400 g mustikoita
Erittäin mustikkainen mustikkapiirakka
Tämä mustikkapiirakka ei ole mikä tahansa mustikkapiirakka. Piirakassa on nimittäin kokonaisten marjojen lisäksi peräti kuusi ruokalusikallista Biokian mustikkajauhetta, mikä vastaa noin neljää desiä tuoreita mustikoita.
Mustikka on superterveellinen
Vaikka piirakkaa kannattaakin syödä kohtuudella nauttien, voit iloita siitä, että syöt samalla ison määrän vitamiineja ja kuitua. Mustikka on nimittäin varsinainen suomalainen superfood. Se sisältää runsaasti E-vitamiinia, kaliumia ja kuitua. 100 grammassa mustikoita on 3,3 g kuitua, jonka päivittäin suositus on 25 mg, ja 1,9 mg E-vitamiinia, jonka päivittäinen suositus on noin 10 mg.
Biokian luomumustikkajauhe on jauhettu kokonaisista suomalaisista villimustikoista, mikä tarkoittaa, että saat marjan hyödyt käyttöösi parhaalla mahdollisella tavalla myös kuivattuna. Mustikkajauhe on todella helppokäyttöinen ja monipuolinen: sitä voi käyttää esimerkiksi smoothiessa tai jogurtin, puuron, leivonnaisten ja jälkiruokien seassa. Mustikkajauhe antaa ruoille kauniin, herkullisen violetin sävyn.
Vaihtele MARJOJA fiiliksen mukaan
Tähän piirakkaan sopivat hyvin kaikki Biokian luomumarjajauheet. Voit vaihdella jauheita ja marjoja sesongin ja fiiliksen mukaan. Ainakin karpalo- ja mustikkajauhe sopivat tähän piirakkaan täydellisesti. Voit halutessasi korvata puolukat mustikoilla tai muilla marjoilla.
Ohje, kuvat ja teksti: Inka Ikonen, Inka I -blogi