Maukas syyspata

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5(0 arviota)

Biokia suklainen syyspata

Maukas lihapata syksyn ja talven viikonloppuihin. Satokauden makua pata saa juureksista ja suppilovahveroista, karpaloista ja tilkasta konjakkia. Täyteläistä perunasoseen kaverina.

Ohje: Anne Kiuru

Ainekset

Maukas syyspata

  • 400 g naudan palapaistia
  • 150 g salottisipulia
  • 300 g naurista
  • 300 g suppilovahveroita
  • 1 dl Biokia kuivattuja luomukarpaloita
  • 1-2 rkl voita
  • 2,5 tl suolaa
  • 0,75 tl jauhettua mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • 0,5 dl demi glase kastikepohjaa
  • 4,5-5 dl vettä
  • 1-2 rkl konjakkia

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet

Ohje

Maukas syyspata

  1. Ota liha huoneenlämpöön reilu puoli tuntia ennen ruoan valmistamista.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi nauriit.
  3. Ruskista lihat voissa padassa. Lisää sipulit ja kuullottele.
  4. Lisää demi glase ja vesi. Lisää suola ja mausteet.
  5. Anna hautua hiljalleen kannen alla noin 30-35 minuuttia.
  6. Paista pannulla voissa suppilovahverot. Paista niin kauan, että neste häviää. Siirrä pannu sivuun.
  7. Lisää pataan nauriskuutiot ja karpalot, keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.
  8. Lisää pataan sienet ja konjakki. Anna kiehahtaa. Tarkista maku.
  9. Tarjoa perunasoseen kera.
Arvostele resepti 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä
Ei vielä arvioita
Loading...