Maukas lihapata syksyn ja talven viikonloppuihin. Satokauden makua pata saa juureksista ja suppilovahveroista, karpaloista ja tilkasta konjakkia. Täyteläistä perunasoseen kaverina.
Ohje: Anne Kiuru
Ainekset
Maukas syyspata
- 400 g naudan palapaistia
- 150 g salottisipulia
- 300 g naurista
- 300 g suppilovahveroita
- 1 dl Biokia kuivattuja luomukarpaloita
- 1-2 rkl voita
- 2,5 tl suolaa
- 0,75 tl jauhettua mustapippuria
- 1 tl timjamia
- 0,5 dl demi glase kastikepohjaa
- 4,5-5 dl vettä
- 1-2 rkl konjakkia
Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet
Ohje
Maukas syyspata
-
Ota liha huoneenlämpöön reilu puoli tuntia ennen ruoan valmistamista.
-
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi nauriit.
-
Ruskista lihat voissa padassa. Lisää sipulit ja kuullottele.
-
Lisää demi glase ja vesi. Lisää suola ja mausteet.
-
Anna hautua hiljalleen kannen alla noin 30-35 minuuttia.
-
Paista pannulla voissa suppilovahverot. Paista niin kauan, että neste häviää. Siirrä pannu sivuun.
-
Lisää pataan nauriskuutiot ja karpalot, keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.
-
Lisää pataan sienet ja konjakki. Anna kiehahtaa. Tarkista maku.
-
Tarjoa perunasoseen kera.
Arvostele resepti