Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 40 min 20 annosta

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
  2. Erottele valkuaiset keltuaisista teräskulhoon. Laita kulho vesihauteeseen eli kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle. Vatkaa valkuaisia ja lisää sokeria pikkuhiljaa. Vatkaa muutaman minuutin ajan, kunnes sokeri on kokonaan liuennut valkuaisiin ja vaahto on kiinteää ja kiiltävää. Lisää marjajauhe vaahtoon vatkauksen loppupuolella.
  3. Levitä suolakeksit leivinpaperin päälle pellille. Laita marenkivaahto pursotinpussiin ja pursota keksien päälle. Voit myös nostella marenkia lusikalla kekseille. Laita suukot uuniin 6 minuutiksi, jotta marengin pinta hiukan jähmettyy.
  4. Paloittele suklaa mukiin tai muuhun syvään astiaan ja sulata suklaa mikrossa 10-20 sekunnin jaksoissa, välillä sekoittaen. Lisää öljy.
  5. Dippaa suukot suklaasulaan ja koristele kuivatuilla puolukoilla. Anna kuorrutteen jähmettyä. Säilytä suukkoja jääkaapissa.

Ainekset

  • 20 kpl pieniä pyöreitä suolakeksejä

Marenkivaahto:

Kuorrute:

  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 tl ruokaöljyä

Koristeeksi:

Suloisten suklaasuukkojen resepti kehiteltiin ystävänpäiväksi, mutta nämä herkut sopivat pieneksi makeaksi mihin tahansa juhlapöytään. Hauskan kontrastin makealle täytteelle ja suklaiselle kuorrutteelle antaa pohjana oleva suolakeksi. Täytteeseen voit halutessasi kokeilla myös mustikkajauhetta ja koristeeksi kuivattuja mustikoita.