Suloiset marjamarengit sopivat jälkiruokiin, jäätelöannoksiin ja vaikka kakkujen koristeluun. Väri tulee luonnollisesti marjajauheista, jotka ovat 100% marjaa, eivätkä sisällä lainkaan lisättyä sokeria.
Ainekset
- 2 kananmunan valkuaista
- 1 dl sokeria
- 1 tl – 1 rkl Biokia-marjajauhetta (riippuen halutusta väristä ja mausta)
Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet
Ohje
-
Erottele valkuaiset lasi- tai teräskulhoon.
-
Aloita vatkaaminen sähkövatkaimella ja lisää sokeria vähitellen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää lopuksi marjajauhe vielä hyvin vatkaten.. Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun se pysyy kulhossa vaikka käännät sen ylösalaisin.
-
Pursota vaahdosta ruusukkeita leivinpaperin päälle (tai nostele pieniä nokareita kahden lusikan avulla).
-
Paista 100-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Avaa uunin luukku ja anna marenkien jäähtyä uunissa.