Crumble on rapea murupaistos, joka maistuu ihanalta vaniljajäätelön, paksun jugurtin tai maidon kanssa.
Ohje ja kuvat: Mari Moilanen/Jotain maukasta -ruokablogi
Ainekset
Kvinoa-mustikkacrumble
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 dl kvinoaa
- 1 dl intiaani-täysruokosokeria
- ripaus suolaa
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 50 g huoneenlämpöistä voita
- 3/4 dl Biokia kuivattuja luomumustikoita
- 50 g rouhittua valkosuklaata
- jäätelöä tai turkkilaista jugurttia
Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet
Ohje
Kvinoa-mustikkacrumble
-
Mittaa kulhoon kaurahiutaleet, kvinoa, intiaani-täysruokosokeri sekä mustikat ja mausteet.
-
Sekoita joukkoon pehmeä voi.
-
Levitä seos leivinpaperin päälle pellille mahdollisimman ohueksi kerrokseksi.
-
Paista crumblea uunissa 200 asteessa, kunnes se on täysin rapeaa ja irtonaista. Tämä vie n. 20 minuuttia.
-
Sekoita crumblea pari kolme kertaa paistamisen aikana (muuten se paistuu tasaiseksi levyksi) ja levitä murenet uudelleen ohuelti pellille.