Tartu Blackcurrant Fridayn tarjoukseen: 25.-27.11. iso mustaherukkajauhepussi 10€!
Preparation 30 min 4 annosta

Ohje

Kvinoa-mustikkacrumble

  1. Mittaa kulhoon kaurahiutaleet, kvinoa, intiaani-täysruokosokeri sekä mustikat ja mausteet.
  2. Sekoita joukkoon pehmeä voi.
  3. Levitä seos leivinpaperin päälle pellille mahdollisimman ohueksi kerrokseksi.
  4. Paista crumblea uunissa 200 asteessa, kunnes se on täysin rapeaa ja irtonaista. Tämä vie n. 20 minuuttia.
  5. Sekoita crumblea pari kolme kertaa paistamisen aikana (muuten se paistuu tasaiseksi levyksi) ja levitä murenet uudelleen ohuelti pellille.

Ainekset

Kvinoa-mustikkacrumble

Biokia mustikkacrumble

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl kvinoaa
  • 1 dl intiaani-täysruokosokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 3/4 dl Biokia kuivattuja mustikoita
  • 50 g rouhittua valkosuklaata
  • jäätelöä tai turkkilaista jugurttia

Biokia mustikkacrumble

Crumble on rapea murupaistos, joka maistuu ihanalta vaniljajäätelön, paksun jugurtin tai maidon kanssa.

Ohje ja kuvat: Mari Moilanen/Jotain maukasta -ruokablogi

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet