Ohje
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta kattilassa fariinisokeri, siirappi, kahvi, voi ja kaakaojauhe. Sekoita keskenään taikinaksi.
- Lisää 1dl jogurttia ja kananmunat, kun taikina on hieman jäähtynyt.
- Nostele taikina muffinssivuokiin muffinssipellille ja paista 200 asteessa 15 minuuttia. Anna piparimuffinssien jäähtyä ja valmista sillä välin karpalokuorrute.
- Vatkaa huoneenlämpöinen kuutioitu voi ja vaniljasokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon maustamaton tuorejuusto. Siivilöi sekaan tomusokeri ja vatkaa hyvin. Lisää Biokia karpalojauhetta ja vatkaa tasaiseksi.
Ainekset
Muffinsit
- 6 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 1/2 tl soodaa
- 3 tl piparkakkumaustetta
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl fariinisokeria
- 1,5 dl tummaa siirappia
- 2 dl kahvia
- 200 g voita
- 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 2 kananmunaa
Karpalokuorrute
- 150 g huoneenlämpöistä voita
- 1 tl vaniljasokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl tomusokeria
- 1-2 rkl Biokia karpalojauhetta
Huumaavia joulutuoksuja ja -makuja luvassa näistä karpalokuorrutteisista piparimuffinsseista! Pehmeän makeat piparimuffinsit saavat raikkaan parin karpalo-tuorejuustokuorrutteesta.
Halutessasi voit välillä vaihtaa makua ja korvata karpalojauheen puolukkajauheella. Raikas maku säilyy myös tässä vaihtoehdossa.
Ohje ja kuvat Jenni Häyrinen Liemessä-blogista