Ilmaiset toimitukset yli 20€ tilauksiin kotimaassa!
Preparation 4 h 4 annosta

Ohje

Mustaherukkapannacotta

  1. Liota liivatteita kylmässä vedessä.
  2. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisus. Laita vaniljatangon sisus sekä tanko kattilaan. Lisää kattilaan kerma ja sokeri ja keitä seosta miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää seokseen mustaherukkajauhe ja sekoita kunnolla.
  3. Puristele liivatteista vesi ja lisää liivatteet kermaseokseen. Sekoita kunnes ovat kunnolla liuenneet.
  4. Siivilöi kermaseos ja kaada se neljään pieneen kulhoon tai lasiin. Peitä kulhot tuorekelmulla.
  5. Jäähdytä pannacottaa jääkaapissa seuraavaan päivään asti.
  6. Voit valmistaa mustaherukkamelban heti tai vasta juuri ennen tarjoilua. Jos käytät pakastettuja mustaherukoita, sulata niitä joko huoneenlämmössä tai mikrossa joitakin minuutteja. Laita mustaherukat ja sokeri tehosekoittimeen ja aja ne tasaiseksi soseeksi. Jos tehosekoittimessa ei riitä vääntö, lisää joukkoon hieman vettä.
  7. Annostele mustaherukkamelbaa pannacotan päälle.

Ainekset

Pannacotta

 

Mustaherukkamelba

  • 200 g mustaherukoita
  • 1 dl tomusokeria

Pannacotta on jälkiruokien klassikko, joka toimii aina

Pannacotta on italialainen jälkiruokien kuningatar. Panna cotta on italiaa ja tarkoittaa “keitettyä kermaa” ja sitähän pannacotta kaikessa yksinkertaisuudessaan on. Pannacotta nautitaan monesti joko sellaisenaan tai tuoreiden hedelmien ja marjojen kera. Jälkiruoka on helppo valmistaa ja tehdä jo edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin odottamaan.

Vaihtele mieliteon mukaan

Pannacottaan sopivat hyvin kaikki Biokian marjajauheet. Voit vaihdella jauheita ja marjoja sesongin mukaan. Valitse melbaan tulevat marjat marjajauheen mukaan. Ainakin puolukka-, karpalo– ja mustikkajauhe sopivat tähän jälkiruokaan täydellisesti.

Alkuperäisohje ja kuvat : Inka Ikonen, Inka I -blogi

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet