Ilmaiset toimitukset yli 50 € tilauksiin kotimaassa!
Preparation 20 min 4 annosta

Pannacotta on jälkiruokien klassikko, joka toimii aina

Pannacotta on italialainen jälkiruokien kuningatar. Panna cotta on italiaa ja tarkoittaa “keitettyä kermaa” ja sitähän pannacotta kaikessa yksinkertaisuudessaan on. Kerma vaatii kaverikseen vain sokeria, vaniljaa ja liivatetta. Pannacotalla viitataan yleensä Piemonten alueelta Italiasta peräisin olevaan kermavanukkaaseen.

Pannacotta nautitaan monesti joko sellaisenaan tai tuoreiden hedelmien ja marjojen kera. Jälkiruoka on helppo valmistaa ja tehdä jo edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin odottamaan.

Potkua mustaherukoista

Pannacotassa käytetty luomumustaherukkajauhe sisältää runsaasti kuitua, E-vitamiinia ja kaliumia. Jauheessa ei ole lisättyä sokeria. Yksi ruokalusikallinen Biokian luomumustaherukkajauhetta vastaa noin 1 dl tuoreita marjoja. Onko marjojen syöminen ollut koskaan näin helppoa!

Marjajauhe on heti valmis nautittavaksi ja sen voi sekoittaa kylmään tai kuumaan nesteeseen: esimerkiksi jogurttiin, puuroon, smoothieen, kakkuihin, leivoksiin ja jälkiruokiin. Jauhetta voi käyttää myös annosten koristelussa. Mustaherukkajauhe värjää ruoat kauniin violetin sävyisiksi. Voit siis käyttää sitä maustamaan ja värjäämään esimerkiksi lettutaikinan.

Mustaherukan terveysvaikutukset

Mustaherukka on ravintoainetihein marja vitamiini-, mineraali ja ravintokuitupitoisuuksiensa puolesta.

Mustaherukoissa on myös runsaasti C-vitamiinia. Syömällä joko desin mustaherukoita tai yhden ruokalusikallisen Biokian luomumustaherukkajauhetta voit täyttää päivittäisen C-vitamiinitarpeesi.

Vaihtele mieliteon mukaan

Pannacottaan sopivat hyvin kaikki Biokian luomumarjajauheet. Voit vaihdella jauheita ja marjoja sesongin mukaan. Valitse melbaan tulevat marjat marjajauheen mukaan. Ainakin puolukka-, karpalo– ja mustikkajauhe sopivat tähän jälkiruokaan täydellisesti.

Ohje, kuvat ja teksti: Inka Ikonen, Inka I -blogi

Ainekset

Pannacotta

Mustaherukkamelba

 • 200 g mustaherukoita
 • 1 dl tomusokeria

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet

Ohje

Mustaherukkapannacotta

 1. Liota liivatteita kylmässä vedessä.
 2. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisus. Laita vaniljatangon sisus sekä tanko kattilaan.
 3. Lisää kattilaan kerma ja sokeri ja keitä seosta miedolla lämmöllä noin muutaman minuutin ajan.
 4. Lisää seokseen Biokian luomumustaherukkajauhe ja sekoita kunnolla.
 5. Puristele liivatteista vesi ja lisää liivatteet kermaseokseen.
 6. Siivilöi kermaseos ja kaada se neljään pieneen kulhoon tai lasiin. Peitä kulhot tuorekelmulla.
 7. Jäähdytä pannacottaa jääkaapissa seuraavaan päivään asti.
 8. Voit valmistaa mustaherukkamelban heti tai seuraavana päivänä. Jos käytät pakastettuja mustaherukoita, sulata niitä joko huoneenlämmössä tai mikrossa joitakin minuutteja.
 9. Laita mustaherukat ja sokeri tehosekoittimeen ja aja ne tasaiseksi soseeksi. Jos tehosekoittimessa ei riitä vääntö, lisää joukkoon hieman vettä.
 10. Annostele mustaherukkamelbaa pannacotan päälle.
Arvostele

Mitä pidit?

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä
Ei vielä arvioita
Loading...