Helpot pikkuleivät

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5(0 arviota)

Biokia helpot pikkuleivät

Helpot pikkuleivät valmistuvat kätevästi leikkaamalla taikinatangot viipaleiksi. Säväytä luomumarjajauheella tai luomumarjajauhemixillä.

Ohje ja kuva: Henna Pöllänen

Ainekset

Pikkuleivät

  • 250 g pehmeää voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 2 rkl siirappia
  • 5,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl Biokia keltainen luomumarjajauhemixiä
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet

Ohje

Pikkuleivät

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää joukkoon keltuainen voimakkaasti vatkaten.
  3. Lisää siirappi.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita voi-sokerivaahtoon.
  5. Nosta taikina jääkaappiin jähmettymään.
  6. Jaa taikina noin kuuteen osaan ja muotoile osat noin 2 cm levyisiksi tangoiksi.
  7. Nosta tangot kahdelle pellille ja litistä hieman.
  8. Paista 175 asteessa noin 15 min, kunnes tangot saavat hieman väriä ja ovat kypsiä.
  9. Leikkaa lämpimänä vinoiksi viipaleiksi ja anna jäähtyä pellillä.
  10. Nauti kylmän maidon tai kahvin kaverina.
Arvostele resepti 1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä
Ei vielä arvioita
Loading...