Ohje
Pikkuleivät
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuainen voimakkaasti vatkaten. Lisää siirappi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita voi-sokerivaahtoon.
- Nosta taikina jääkaappiin jähmettymään.
- Jaa taikina noin kuuteen osaan ja muotoile osat noin 2 cm levyisiksi tangoiksi. Nosta tangot kahdelle pellille ja litistä hieman.
- Paista 175 asteessa noin 15 min, kunnes tangot saavat hieman väriä ja ovat kypsiä.
- Leikkaa lämpimänä vinoiksi viipaleiksi ja anna jäähtyä pellillä.
- Nauti kylmän maidon tai kahvin kaverina.
Ainekset
Pikkuleivät
- 250 g pehmeää voita
- 2 dl sokeria
- 1 kananmunan keltuainen
- 2 rkl siirappia
- 5,5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl Biokia keltaista marjajauhemixiä
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
Helpot pikkuleivät valmistuvat kätevästi leikkaamalla taikinatangot viipaleiksi. Mausta taikina marjajauheella ja päivän marja-annos tulee syötyä ihan huomaamatta.
Alkuperäisohje ja kuva: Henna Pöllänen