Tartu Blackcurrant Fridayn tarjoukseen: 25.-27.11. iso mustaherukkajauhepussi 10€!
Preparation 45 min 20 annosta

Ohje

Pikkuleivät

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuainen voimakkaasti vatkaten. Lisää siirappi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita voi-sokerivaahtoon.
  3. Nosta taikina jääkaappiin jähmettymään.
  4. Jaa taikina noin kuuteen osaan ja muotoile osat noin 2 cm levyisiksi tangoiksi. Nosta tangot kahdelle pellille ja litistä hieman.
  5. Paista 175 asteessa noin 15 min, kunnes tangot saavat hieman väriä ja ovat kypsiä.
  6. Leikkaa lämpimänä vinoiksi viipaleiksi ja anna jäähtyä pellillä.
  7. Nauti kylmän maidon tai kahvin kaverina.

Ainekset

Pikkuleivät

  • 250 g pehmeää voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 2 rkl siirappia
  • 5,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl Biokia keltaista marjajauhemixiä
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa

Biokia helpot pikkuleivät

Helpot pikkuleivät valmistuvat kätevästi leikkaamalla taikinatangot viipaleiksi. Mausta taikina marjajauheella ja päivän marja-annos tulee syötyä ihan huomaamatta.

Alkuperäisohje ja kuva: Henna Pöllänen

Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet