Aurinkoiset patongit saavat makua ja väriä tyrnistä ja suutuntumaa siemenistä. Kokeile myös tuorejuuston tai juustoraasteen kera.
Ohje ja kuva: Jeremias Rantanen
Ainekset
Aamiaispatongit
- 4 dl vettä
- 1 dl Biokia luomutyrnimehua
- 2-3 rkl hunajaa
- 50 g tuorehiivaa
- 1 tl suolaa
- ½ dl seesaminsiemeniä
- ½ dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl kaurahiutaleita
- 2-3 rkl Biokia luomu keltainen marjajauhemixiä
- 2 dl spelttijauhoja
- noin 9 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl oliiviöljyä
Reseptissä käytetyt Biokia-tuotteet
Ohje
Aamiaispatongit
-
Lämmitä nesteet kädenlämpöiseksi isossa kulhossa.
-
Sekoita joukkoon hunaja ja hiiva sekä suola.
-
Lisää loput ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä (jauhot pienissä erissä) ja vaivaa taikinaksi käsin tai yleiskoneella.
-
Lisää lopuksi rasva.
-
Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi.
-
Jaa taikina noin neljään osaan ja kauli osat levyksi.
-
Rullaa levyt patongeiksi ja anna kohota pellillä vielä noin 20-30 min.
-
Paista 200 asteessa kauniin värisiksi.
-
Vinkki! Halutessasi voit rullata patongin sisään esimerkiksi juustoraastetta tai tuorejuustoa.