Viisi vinkkiä: piristystä syysaamuihin

Piristystä aamuun! Jos loka-marraskuussa sängystä ylös nouseminen tai ulko-ovesta pimeään tihkusateeseen astuminen tuntuu vaikealta, et ole yksin. Useimmat ihmiset rakastavat valoa ja lämpöä ja siksi  päivä päivältä pimenevät syysaamut eivät varsinaisesti houkuttele. Kun liikkeelle on kuitenkin lähdettävä, piristystä voi hakea tankkaamalla vitamiineja ja energiaa marjaisista aamupaloista.

Poimi talteen vinkit ja lisää piristystä aamuun heti huomenna!

Tyrni-inkiväärishotti Biokia

Tyrni-inkiväärishotti on helppo ja superterveellinen aloitus aamulle. Tyrnin tymäkkä maku karistaa loputkin unen rippeet silmistä ja herättelee elimistön nopeasti päivän koitoksiin.

 

Unelmanpehmeä, sileä tyrnituorepuuro yhdistää kirpeän tyrnin makeaan mangoon ja vaniljaan ja tuo piristystä aamuun. Mukana on myös kourallinen vatsalle hyvää tekeviä kaurahiutaleita. Tuorepuuron voi tehdä valmiiksi jääkaappiin jo illalla. Tai sekoitella eväsrasiaan ennen töihinlähtöä ja nauttia aamupalan vasta kun päivän ensimmäisestä etapista on selvitty.

Herkullisen pinkki mustaherukka-lakusmoothie saa hienon makuvivahteen lakritsinjuurijauheesta. Ruokaisuutta smoothieen tuovat banaani ja kauralese. Smoothie on helppo napata mukaan ja siemailla bussimatkalla tai aamuruuhkassa.

Itse tehtyä pikapaistettua marjagranolaa kannattaa tehdä isompi annos kerralla. Sitä voi ripotella niin jogurtin, smoothien kuin rahkan joukkoon, lusikoida kauramaidon kanssa tai rouskutella vaikka sellaisenaan kourallinen kerrallaan.

Puolukka-banaanipuuro lautasellaPerinteisen puuron ystävä lisää marjat puuroon jauheen muodossa, eikä siivoile aamukiireessä lattialle vierineitä pakastemarjoja. Ruokalusikallinen puolukkajauhetta vastaa desilitraa tuoreita marjoja eikä sisällä lainkaan lisättyä sokeria! Puolukka-banaanipuurossa puolukkajauheen kirpeyttä tasoittaa puuroon lisätty banaani.

Pirteyttä ja voimia syksyn pimeimpään aikaan! Marjatuotteet löydät Biokia-verkkokaupasta.

3.11.2023