Terveelliset smoothiet

Nyt huomio hyvinvointiin! Terveellistä syömistä, sopivasti liikuntaa ja aimo annos lepoa – tällä yhdistelmällä pääset taas kiinni arkeen juhlakauden herkuttelujen jälkeen.

Marjat ovat tärkeä osa terveellistä syömistä – pullollaan monia vitamiineja, hivenaineita, kuituja ja muita terveellisiä ravintoaineita. Biokia-marjajauheet ovat superhelppo tapa lisätä marjoja aamu-, ilta- ja välipaloille. Kokonaisista kuivatuista marjoista valmistetut marjajauheet ovat 100 % marjaa eivätkä sisällä lainkaan lisättyä sokeria. Jo yksi ruokalusikallinen marjajauheita vastaa 1-1,5 dl tuoretta marjaa, eli päivän marja-annos on nopeasti nautittu.

Ja mikäpä olisi helpompi tapa nauttia terveellinen aamu- tai välipala kuin kuohkean smoothien muodossa. Pirteä marjasmoothie antaa makoisaa lisäenergiaa raikkaassa muodossa. Smoothien valmistaminen on nopeaa ja vaivatonta ja perusresepti on helppo: pohjaksi jotakin proteiinipitoista maitotuotetta (jogurttia, rahkaa, piimää tai näiden kasviversioita), makua ja vitamiineja marjajauheesta, lisäkuitua kauraleseestä tai -hiutaleista ja makeutta banaanista. Ainekset surautetaan sekaisin blenderissä tai sauvasekoittimella ja juoma on valmis nautittavaksi.

Perusreseptiä voit tuunata lisäämällä smoothieen siemeniä tai pähkinöitä, hedelmiä, vihanneksia, yrttejä, mausteita tai oman ravintoainetarpeen mukaan vaikkapa raakaa kananmunaa. Vain mielikuvitus (ja omat makunystyrät) ovat rajana 😊

Ilman lisättyä sokeria valmistettu smoothie antaa nopeasti imeytyvää energiaa ja helpon energialatauksen ilman äkillisiä verensokerin heilahteluja. Kuitupitoiset ainekset smoothiessa tukevat ruoansulatusta ja auttavat pysymään kylläisenä pidempään

Biokian reseptisivuilta löydät useita smoothiereseptejä inspiraatioksi omille kokeiluille. Testaa ainakin nämä viisi:


Marjaisa smoothie

Maailman paras supersmoothie


Helppo mustikkasmoothie


Mustaherukka-lakusmoothie

Smoothiekulho pöydällä
Smoothiekulho


12.11.2023