Terveelliset smoothiet

Juuri nyt on hyvä hetki huomioida omaa hyvinvointia! Muista terveellinen ja monipuolinen ravinto, riittävä määrä liikuntaa ja aimo annos lepoa. Tällä yhdistelmällä pääset jo pitkälle. Biokian luomut marjatuotteet ovat kätevä keino lisätä terveellisyyttä ruokavalioosi. Kokonaan käytetyistä marjoista saat erilaisia vitamiineja, hivenaineita ja kuituja. Hellit samalla aistejasi, sillä marjojen kauniit värit ja herkulliset maut tekevät terveellisestä syömisestä nautinnon! Kokosimme blogiimme viisi terveellisen smoothien reseptiä. Nämä terveelliset smoothiet varmistavat, että saat helposti sekä elimistölle hyvää tekeviä aineita että energiaa hyvinvoivaan arkeen.

Marjaisa smoothie

Tämän helpommaksi ja kätevämmin muunneltavaksi ei smoothie taida tulla! Marjajauhe tuo smoothieen vitamiineja ja hivenaineita. Voit valita oman makusi mukaan, mitä Biokian luomumarjajauheita käytät, ja sen myötä, mitä vitamiineja eniten saat. Jogurtissa tai piimässä, ja rahkaakin voi kokeilla, on kalsiumia ja proteiinia. Mehusta hyödynnät sen sisältämät vitamiinit ja kaurasta saat kuituja. Surauta sekaisin, nauti ja olet valmiina tuleviin koitoksiin!

Resepti


Maailman paras SuperSmoothie

Supersmoothie on kieltämättä aika vahvasti sanottu. Mutta kun tämän smoothien reseptiä tarkastelee, huomaa etuliitteen olevan ihan paikallaan. Biokian keltainen marjajauhemix koostuu kolmesta C-vitamiinipommista: ruusunmarjasta, tyrnistä ja lakasta. Reseptistä löytyy myös desilitran verran tyrnejä. Kaksi ruokalusikallista marjajauhemixiä yhdistettynä näihin tyrneihin vastaa kolmea desiä marjoja. Myös ohjeessa käytetyssä banaanissa on sekä vitamiineja että hivenaineita. Tässähän ollaan jo hyvin matkalla kohti päivittäistä puolen kilon suositusta! Kananmunankeltuainen puolestaan tuo smoothieen proteiineja, kun taas avakadosta saat terveellisiä rasvahappoja.

Resepti


Pirteä Smoothie

Katsopas tätä väriä, eikö nousekin vesi kielelle? Ohjeen smoothie on tehty käyttäen sekä Biokian luomumustikkajauhetta että pakastemustikoita. Älä kuitenkaan anna reseptin rajoittaa, vaan testaa iloksesi myös muita yhdistelmiä. Jos vaihdat mustikat puolukoihin, saat vieläkin pirteämmän smoothien.  Tyrniä ja luomutyrnijauhetta käyttämällä puolestaan lisäät smoothien C-vitamiinipitoisuutta. Eikä toki kannata unohtaa esimerkiksi Biokian luomumustaherukkajauhettakaan. Vaihtoehtoja on rajattomasti, siitä vain etsimään omaa suosikkimakuyhdistelmää. Se on varmaa, että kaikissa yhdistelmissä saat sekä vitamiineja, hivenaineita että kuituja elimistösi hyvinvoinnin turvaamiseksi.

Resepti


Mustikka-Banaanismoothie

Tässäpä ohje sinulle, joka haet hieman vahvempaa smoothien ohjetta. Täyteläisen mustikka-banaanismoothien reseptissä on käytetty muun muassa herajauhetta sekä turkkilaista jogurttia tuomaan lisäproteiinia. Vitamiineja ja hivenaineita saa tuoreista mustikoista sekä Biokian luomumustikkajauheesta. Mustikkajauheen sijaan tähän sopii mainiosti myös Biokian luomu sininen marjajauhemix. Se on yhdistelmä mustaherukkaa, mustikkaa, variksenmarjaa ja marja-aroniaa. Jauhe sisältää runsaasti ravintokuitua, C-, E- ja K-vitamiineja sekä kaliumia, kuparia ja mangaania. Lisättyä sokeria ei reseptissä tarvita, sillä banaani makeuttaa smoothien sopivasti. Kotimainen luomubabypinaatti antaa smoothielle sen viimeisen silauksen.

Resepti


+1 Tyrni-Inkiväärishotti

Tarvitsetko sinä tai kehosi tehokkaan herätyksen? Kokeilehan tyrni-inkiväärishottia! Jos tehojuoma tuntuu paljaaltaan liian vahvalta, voit myös laimentaa sitä.

Tyrnin C-vitamiinipitoisuus on hyvin tiedossa. Tyrnitäysmehumme on kylmäpuristettu ja pastöroitu 100-prosenttista täysmehua, jossa ei ole lisättyä sokeria tai lisäaineita. Makeutta shottiimme tuo hunaja.

Perinteisenä rohtona tunnetun inkiväärin vaikutuksia ja tehoa voi kokeilla esimerkiksi ruoansulatusvaivoihin, matkapahoinvointiin, kuukautiskipuihin sekä ilmavaivoihin.

Resepti


29.12.2020