Pääsiäinen maistuu marjalta

Pääsiäisenä herkutellaan – eikä pelkästään suklaamunilla. Tänä vuonna pääsiäinen maistuu marjalta! Parantavaruoka-blogi kehitteli raikkaita pääsiäisreseptejä, joissa hyödynnetään Biokia-marjatuotteita monessa muodossa. Poimi tästä marjaisat vinkit omaan pääsiäispöytääsi.

Raikas Mimosa johdattaa juhla-aterialle

Puolukkaiset Mimosat sopivat raikkaaksi alkujuomaksi kevään ja kesän juhla-aterioille. Kuohuviini tasaa juuri sopivasti puolukan kirpeyttä ja mintun oksa tuo keväistä makua.

 

Keväiselle salaatille yllättävä makupari mustikasta

Raikkaassa vihreässä kevätsalaatissa parsa, herneet ja minttu maistuvat ihanalta mustikkaisen vinegretin kanssa. Ruokaisuutta tuo maukas juusto ja kuivatut mustikat ovat hauskoja sattumia.

 

Puolukkavoi kruunaa maukkaan saaristolaisleivän

Gluteeniton saaristolaisleipä on helppo tehdä ja sopii myös vegaaneille. Jos et tarvitse gluteenitonta, voit toki käyttää tavallista tummaa olutta ja jauhoja. Saaristolaisleivän kanssa sopii mainiosti puolukkainen maustevoi, jolle ruskistettu voi antaa miedon pähkinäisen maun.

Tyrni piristää pääsiäisjälkkärin

Makean raikkaassa jälkkärissä pehmeä valkosuklaavaahto kohtaa kirpakan tyrnihyytelön. Gluteenittoman tyrni-valkosuklaaherkun voi tehdä myös täysin vegaanisena valitsemalla maidottomat vaihtoehdot kermalle ja suklaalle sekä käyttämällä agar agar -jauhetta hyytelössä.

 

Perinteinen pääsiäisherkku uudistuu marjaisaksi

Pasha saa makua vaihteeksi marjoista. Keltainen marjajauhe antaa väriä ja makua ja kuivatut puolukat ovat maukkaita sattumia. Tämä marjainen pasha on helppo gluteeniton pääsiäisherkku ja sen voi valmistaa myös täysin vegaanisena käyttämällä esim. soijakermaa ja tuorejuuston tilalla maustamatonta kaurapohjaista levitettä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilaa resepteissä käytetyt marjatuotteet Biokia-verkkokaupastamme. Kuivatuille marjatuotteille löytyy varmasti käyttöä myös pääsiäisen jälkeen. Biokia-tuotteet on pakattu uudelleensuljettaviin pusseihin ja ne säilyvät pitkään huoneenlämmössä.

Kokonaisena kuivatut marjat sopivat naposteltavaksi sellaisenaan ja niitä voi lisätä puuron ja myslin joukkoon tai käyttää  leivonnassa esim. sämpylä– tai keksitaikinoissa. Marjajauheet antavat väriä ja makua esimerkiksi jogurttiin, rahkaan ja smoothieen.

1.4.2022