Pääsiäinen maistuu marjalta

Marjaisia pääsiäisherkkuja – ei pelkkiä suklaamunia. Kokeile raikkaita pääsiäisreseptejä, joissa hyödynnetään Biokia-marjatuotteita monessa muodossa alkujuomasta jälkiruokaan ja aina kahvihetken kruunaavaan pashaan. Poimi tästä marjaisat vinkit omaan pääsiäispöytääsi.

Raikas Mimosa johdattaa juhla-aterialle

Marjaisia pääsiäisherkkuja: puolukkamimosat kuohuviinilaseissa, somisteena mintunoksia.Alkujuoma lisää aterian juhlavuutta. Puolukkaiset Mimosat sopivat raikkaaksi alkujuomaksi kevään ja kesän juhla-aterioille. Kuohuviini tasaa juuri sopivasti puolukan kirpeyttä ja mintun oksa tuo keväistä makua. Alkoholittoman version alkujuomasta saat, kun käytät kuohuviinistä alkoholitonta versiota tai sen tilalla ihan tavallista kivennäisvettä.

Keväiselle salaatille yllättävä makupari mustikasta

Raikkaassa vihreässä kevätsalaatissa parsa, herneet ja minttu maistuvat ihanalta mustikkaisen vinegretin kanssa. Ruokaisuutta salaattiin tuo maukas juusto ja kuivatut mustikat ovat hauskoja sattumia. Salaatin voi tarjota isolta vadilta tai tehdä jokaiselle ruokailijalle oman salaatin pieneen kuppiin, jolloin sen voi laittaa valmiiksi alkupalaksi kattaukseen. Raikkaan vihreä salaatti tuo mukavasti väriä keväiseen kattaukseen.Marjaisia pääsiäisherkkuja: keväinen feta-kasvissalaatti, johon kaadetaan mustikkaista vinegrettiä

Puolukkavoi kruunaa maukkaan saaristolaisleivän

Saaristolaisleipä kuuluu juhlapöytään ja pääsiäisenä se saa seurakseen raikasta puolukkavoita,  jolle ruskistettu voi antaa miedon pähkinäisen maun. Puolukkainen saaristolaisleipä on helppo tehdä ja sopii myös vegaaneille. Leivän voi valmistaa myös gluteenittomaan ruokavalioon sopivaksi, kun käyttää gluteenitonta olutta ja jauhoja.

Tyrni piristää pääsiäisjälkkärin

Makean raikkaassa jälkkärissä pehmeä valkosuklaavaahto kohtaa kirpakan tyrnihyytelön. Tyrni-valkosuklaaherkku sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon ja sen voi tehdä myös täysin vegaanisena valitsemalla maidottomat vaihtoehdot kermalle ja suklaalle sekä käyttämällä agar agar -jauhetta hyytelössä.Marjaisia pääsiäisherkkuja: tyrni-valkosuklaajälkiruoka laitettu tarjolle juomalaseissa. Somisteena tulppaaneja ja maalattuja pääsiäismunia.

Perinteinen pääsiäisherkku uudistuu marjaisaksi

Perinteinen pääsiäisherkku pasha saa makua vaihteeksi marjoista. Keltainen marjajauhe antaa väriä ja makua ja kuivatut puolukat ovat maukkaita sattumia. Tämä marjainen pasha on helppo gluteeniton pääsiäisherkku ja sen voi valmistaa myös täysin vegaanisena käyttämällä esim. soijakermaa ja tuorejuuston tilalla maustamatonta kaurapohjaista levitettä.

 

 

 

Tilaa resepteissä käytetyt marjatuotteet Biokia-verkkokaupastamme. Kuivatuille marjatuotteille löytyy varmasti käyttöä myös pääsiäisen jälkeen. Biokia-tuotteet on pakattu uudelleensuljettaviin pusseihin ja ne säilyvät pitkään huoneenlämmössä.

Kokonaisena kuivatut marjat sopivat naposteltavaksi sellaisenaan ja niitä voi lisätä puuron ja myslin joukkoon tai käyttää  leivonnassa esim. sämpylä– tai keksitaikinoissa. Marjajauheet antavat väriä ja makua esimerkiksi jogurttiin, rahkaan ja smoothieen.

5.3.2024