Marjajauheen käyttö leivonnassa – kolme helppoa vinkkiä

Marjajauheen käyttö leivonnassa on helppo tapa lisätä aitoa marjaista makua ja väriä monenlaisiin herkkuihin. Biokian luomumarjajauheet ovat siis mainio leipurin apulainen. Marjajauhe antaa kuorrutteille ja täytteille intensiivisen värin ja säväyttää taikinoissa herkullisella marja-aromilla. Testaa marjajauhetta rohkeasti suosikkireseptissäsi tai inspiroidu valmiista resepteistä sivuillamme!

Luomumarjajauheet ovat aito ja luonnollinen tapa maun ja värin lisäämiseksi leivonnaisiin. Kaikki Biokia-marjajauheet ovat 100 % marjaa, ilman lisättyä sokeria. Alta löydät kolme helppoa vinkkiä marjajauheiden hyödyntämiseen leivonnassa sekä useita esimerkkireseptejä.

1. Mausta taikina marjajauheella

Lisää lettu-, vohveli- tai pannukakkutaikinaan makua ja väriä marjajauheilla. Kokeile vaikka luomumustikkajauhetta tai keltaista marjajauhemixiä marjaisan säväyksen tuomiseksi valmiiseen reseptiin. Lisää taikinaan maun mukaan 1-3 ruokalusikallista valitsemaasi marjajauhetta.

Marjajauheet sopivat myös muffinitaikinoihin pakastemarjojen tilalle tai lisäksi. Huomioithan tällöin, että jauheet eivät kostuta taikinaa samoin kuin pakastemarjat. Kääretorttutaikinaan marjajauhe tuo hempeää väriä. Valitse jauhe, joka täydentää täytteen makua ja väriä: esimerkiksi puolukkajauhe suklaakääretorttuun tai mustikkajauhe sitruunaiseen kääretorttuun. Huomioi kuitenkin, että marjajauheella värjätyn taikinan paistopinta saa väriä kuten kaikki leivonnaiset eli väri ei säily pinnassa, mutta leivonnaisen sisus on värikäs yllätys.

Marjajauheet sopivat myös suolaisiin leivonnaisiin. Kokeile tyrnijauhetta patongeissa ja aamiaissämpylöissä tai valmista saaristolaisleipä puolukkasäväyksellä.

Marjamuffinit pinkeissä paperivuoissa, kuorruteruusukkeilla koristeltuina

2. Värjää täyte tai kuorrute

Marjajauhe on ihanteellinen valinta juustokakkujen täytteisiin: marjajauhe ei vetistä täytettä ja on heti valmista käytettäväksi. Marjajauheilla teet kauniit moniväritäytteet helposti, ja yhdistelet värejä monipuolisesti. Voit myös säädellä täytteen väriä lisäämällä jauhetta makusi mukaan. Tässä muutama herkullinen juustokakkuresepti, joista löytyy useita suosikkimakuja ja erilaisia toteutuksia:

Helppo mustikkajuustokakku
Karpalo-kinuskijuustokakku
Mustaherukka-valkosuklaajuustokakku
Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Värjää marjajauheilla kääretorttujen ja täytekakkujen ja macaronsien täytteet tai yllätä ystäväsi suosituilla, mustikka-valkosuklaatäytteisillä laskiaispullilla. Marjajauhe on mainio, luonnonmukainen valinta myös kuppikakkujen kuorrutteeseen.

Biokia gluteeniton puolukka-rahkapiirakka

3. Koristele ja viimeistele marjajauheella

Siivilöi marjajauhetta piirakan tai kakun päälle koristeeksi. Sekoita marjajauheesta ja tomusokerista seos, jota siivilöit kahvikakun päälle tai lisää marjajauhetta pipareiden tomusokerikuorrutteeseen. Kokeile esimerkiksi Biokian luomupuolukkajauhetta tai luomukarpalojauhetta joulunajan leivonnassa. Ripauksella marjajauhetta viimeistelet myös itsetehdyn suklaan!

2.5.2024