Biokian luomumarjajauheet sopivat erinomaisesti käytettäviksi myös leivonnassa. Laadukas luomumarjajauhe antaa kuorrutteille ja täytteille intensiivisen värin ja säväyttää taikinoissa herkullisella marja-aromilla. Testaa marjajauhetta rohkeasti suosikkireseptissäsi tai inspiroidu valmiista resepteistä sivuillamme – lopulta vain mielikuvitus on rajana!

Luomumarjajauheet ovat turvallinen ja luonnonmukainen vaihtoehto maun ja värin lisäämiseksi leivonnaisiin, ja ne sopivat myös perheen pienimmille herkkusuille. Kaikki marjajauheemme ovat 100 % marjaa, ilman mitään lisättyä. Alta löydät kolme helppoa vinkkiä marjajauheiden hyödyntämiseen leivonnassa sekä useita esimerkkireseptejä.

Biokia aurinkoleipä

1. Mausta taikina marjajauheella

Lisää lettu-, vohveli- tai pannukakkutaikinaan makua ja väriä marjajauheilla. Kokeile luomumustikkajauhetta lempeän tai keltaista marjajauhemixiä raikkaan säväyksen tuomiseksi valmiiseen reseptiin. Lisää taikinaan maun mukaan 1-3 ruokalusikallista valitsemaasi marjajauhetta.

Marjajauheet sopivat myös muffinitaikinoihin pakastemarjojen tilalle tai lisäksi. Huomioithan tällöin, että jauheet eivät kostuta taikinaa samoin kuin pakastemarjat. Kääretorttutaikinaan marjajauhe tuo hempeää väriä. Valitse jauhe, joka täydentää täytteen makua ja väriä: esimerkiksi puolukkajauhe suklaakääretorttuun tai mustikkajauhe sitruunaiseen kääretorttuun.

Marjajauheet sopivat myös suolaisiin leivonnaisiin. Kokeile tyrnijauhetta vaaleissa leivissä, patongeissa ja aamiaissämpylöissä tai valmista perisuomalainen ruislimppu mustikkasäväyksellä.

Kuppikakku mustikkakuorutteella

2. Värjää täyte tai kuorrute

Marjajauhe on ihanteellinen valinta juustokakkujen täytteisiin: marjajauhe ei vetistä täytettä ja on heti valmista käytettäväksi. Marjajauheilla teet kauniit moniväritäytteet helposti, ja yhdistelet värejä monipuolisesti. Voit myös säädellä täytteen väriä lisäämällä jauhetta makusi mukaan. Tässä muutama herkullinen juustokakkuresepti, joista löytyy useita suosikkimakuja ja erilaisia toteutuksia:

Helppo mustikkajuustokakku
Karpalo-kinuskijuustokakku
Mustaherukka-valkosuklaajuustokakku
Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Värjää marjajauheilla kääretorttujen ja täytekakkujen ja macaronsien täytteet tai yllätä ystäväsi suosituilla, mustikka-valkosuklaatäytteisillä laskiaispullilla. Marjajauhe on mainio, luonnonmukainen valinta myös kuppikakkujen kuorrutteeseen.

Marjajauheella koristeltu piirakka

3. Koristele ja viimeistele marjajauheella

Siivilöi marjajauhetta piirakan tai kakun päälle koristeeksi. Sekoita marjajauheesta ja tomusokerista seos, jota siivilöit kahvikakun päälle tai lisää marjajauhetta pipareiden tomusokerikuorrutteeseen. Kokeile esimerkiksi Biokian luomupuolukkajauhetta tai luomukarpalojauhetta joulunajan leivonnassa. Ripauksella marjajauhetta viimeistelet myös itsetehdyn suklaan!

11.9.2019