Miten marjajauheen ravintosisältö taataan?

1. Laadukkaat kokonaiset marjat

Biokian marjajauheet valmistetaan kokonaisista, hyvälaatuisista luomumarjoista. Ravinteikkaan ja maukkaan lopputuloksen kannalta on olennaista, että jauheen raaka-aineena ovat kokonaiset marjat, joista ei ole puristettu mehua pois ennen kuivaamista. Kokonaisena kuivattujen marjojen ansiosta Biokian luomumarjajauheiden ravintosisältö on erinomainen. Myös maun ja värin syvyys sekä jauheen rakenne poikkeavat tuotteista, jotka on valmistettu puristetun marjan kuorista.

2. Matala kuivauslämpötila

Biokian luomumarjajauheen valmistukseen käytettävät marjat tuodaan pakkasvarastosta kuivaustiloihin, levitetään kuivauspelleille ja laitetaan viipymättä kuivureihin. Nopea ja hellävarainen prosessi sekä kuivaamisen aikainen seuranta takaavat hyvän laadun. Matala kuivauslämpötila mahdollistaa sen, että marjojen ravintoaineet, maku ja väri säilyvät prosessissa mahdollisimman hyvin. Erityisen tärkeä matala lämpötila on juuri ravintoaineiden kannalta. Katso esimerkkejä Biokian luomumarjatuotteiden ORAC-arvoista.

3. Kattava laadunvalvonta

Biokia-tuotteiden laatuvaatimukset kattavat koko prosessin aina poiminnasta myyntipakkauksiin asti. Laadun varmistaminen lähtee marjantoimittajien ja poimijoiden koulutuksesta ja valvonnasta, sillä ketjun alkupään merkitys on erittäin suuri lopputuloksen onnistumisen kannalta. Laatua valvotaan tehtaalla marjan vastaanotosta alkaen pakastuksen, puhdistuksen, jalostuksen, pakkaamisen ja lähetysvaiheen aikana.

Marjojen jauhamisen jälkeen marjajauheesta mitataan tietyt laatuparametrit sekä mikrobiologinen turvallisuus. Biokian luomumarjajauheiden tuoteturvallisuus ja vaatimustenmukaisuus varmistetaan aina, ennen kuin ne lähtevät jälleenmyyjille. Lopputulos on luotettava, turvallinen ja laadukas luomumarjatuote, jonka ravintoarvot, maku ja väri ovat erinomaiset.

+ Puhdas kasvuympäristö

Kaikki Biokian tuotteisiin käytettävät marjat on poimittu joko sertifioiduilta luomukeruualueilta tai valvotusta luomutuotannosta. Koko tuotantoketju aina keruualueista ja viljelystä jalostukseen kuuluu  luomuvalvonnan piiriin. Suurin osa marjoista poimitaan Lapin, Koillismaan ja Kainuun metsistä, joiden luontainen puhtaus ja ilmanpuhtaus on hyvä. Biokian luomuluonnonmarjat poimitaan käsin parhaan laadun ja metsien kestävyyden takaamiseksi.

Lue lisää Biokiasta ja tutustu tuotteisiimme!

28.10.2019