Marjajauhe on helppo tapa nauttia marjojen hyvistä ravitsemuksellisista ominaisuuksista ja aidosta mausta. Biokia-marjajauheet ovat sataprosenttisesti marjaa, eivätkä sisällä esimerkiksi lisättyä sokeria tai säilöntäaineita. Väri ja makukin ovat peräisin pelkästään aidoista marjoista.

Lähtökohtana kokonainen marja

Biokia-marjajauheiden raaka-aineena ovat korkealaatuiset luomumarjat, jotka käytetään kokonaisina. Mukaan on jauhettu siis niin kuoret kuin siemenetkin. Näin varmistetaan, että marjatuotteissamme säilyvät mahdollisimman alkuperäisinä paitsi marjan maku, aromi ja väri, myös marjan sisältämät ravintoaineet.

Kuivausprosessissa marjoista erottuva ’valumehu’ otetaan talteen käytettäväksi muiden tuotteiden valmistuksessa eli marjat tulevat hyödynnettyä 100-prosenttisesti.

Kuivataan lempeässä lämmössä

Biokian kuivatut marjatuotteet valmistetaan ilmakuivaamalla kokonaiset marjat lempeässä lämmössä, jolloin marjojen maku, väri, rakenne ja ravintoaineet säilyvät mahdollisimman hyvin. Ainoastaan C-vitamiinin määrä vähenee kuivauksen myötä, mutta tyrniä ja mustaherukkaa lukuun ottamatta marjat eivät erityisen hyviä C-vitamiinin lähteitä olekaan.

Pari ruokalusikallista riittää

Marjajauhe on täyttä marjaa hyvin tiiviissä muodossa; yksi ruokalusikallinen jauhetta vastaa 1-1,5 dl tuoreita marjoja. Pari ruokalusikallista marjajauhetta täyttää siis jo hyvinkin ravitsemussuositusten mukaisen päivittäisen marja-annoksen.

Helpoiten nautit marjajauhetta sekoittamalla 1-2 ruokalusikallista esim. jogurtin, rahkan, smoothien tai vaikka puuron joukkoon. Näin myös hyödynnät kaikki ravintoaineet  varmimmin. Voit käyttää marjajauheita myös vaikkapa omien mysli- ja makupuurosekoitusten tai energiapatukoiden valmistamiseen, mutta tällöin marjajauhe toki jakaantuu useampaan annokseen.

Väriä ja makua leivontaan

Marjajauheiden kauniit, aidot värit ja maut ilahduttavat myös leipojaa. Monenlaiset marjaisat täytteet, kuorrutteet ja vaahdot on helppo valmistaa marjajauheiden avulla. Ripottelemalla marjajauheista saa myös maistuvaa koristelua jälkiruokiin ja vaikkapa jäätelöannoksiin. Katso vinkkejä marjajauheleivontaan täältä.

Marjajauheet sopivat myös lemmikin kuppiin

Vaikka marjat eivät kuulu koirien luontaiseen ruokavalioon, niistä on hyötyä suoliston ja vatsan hyvinvoinnin kannalta. Marjajauheita koiralle ja muillekin lemmikeille voi tarjota ihan normaalin ruoan ohessa. Lue lisää ravintoterapeutti Janica Bergströmin kirjoittamasta artikkelista.

Etuna pitkä säilyvyys

Marjajauheet on pakattu uudelleen suljettaviin pusseihin, joissa ne on helppo säilyttää ja käyttää lusikallinen kerrallaan. Marjajauheiden säilyvyysaika valmistuksesta on kaksi vuotta, ja oikein säilytettynä niiden laatu säilyy hyvänä paljon pidempäänkin.  Lue lisää marjatuotteidemme säilyvyydestä täältä.

3.4.2024