Lähde matkaamme marjamättäälle

Biokia näyttää nyt uudelta – aiempaa metsäisemmältä ja mättäänvihreältä. Toivottavasti myös herkullisemmalta ja nautiskelemaan houkuttelevalta!
Uudistuksella haluamme viedä teidät, asiakkaamme, mättäälle, nauttimaan marjoja vuoden jokaisena päivänä. Lisäksi nostamme luomumarjat valokeilaan, sillä niistähän Biokian marjatuotteet on tehty: aidoista, herkullisista, kokonaisista marjoista.
Mätäsfiilistä luovat tuotepakkauksissa näkyvät tuoreet marjat ja metsänvihreä väri, jotka ovat meidän mielestämme syötävän herkullisen näköisiä! Esimerkiksi kaupan hyllystä Biokian marjaiset luomutuotteet on nyt helpompi tunnistaa, koska raaka-aineena käytetyt marjat näkyvät selvästi pakkauksesta.
Uudistuneissa pakkauksissa on sisällä tuttuja luomutuotteita: laadukkaita kuivattuja marjoja, marjajauheita ja marjoista uutettua mehua.
Raaka-aineena ovat luomulaatuiset marjat, jotka käytetään kokonaisina. Näin marjatuotteissamme säilyvät marjojen hyvää tekevät hivenaineet, luonnolliset maut ja syvät värit.

Vastuullisuus uudistuksen taustalla

Ei uudistusta tehty pelkästään ulkonäön vuoksi. Muutoksen vahva taustatekijä oli tuotteidemme vastuullisuuden lisääminen. Nyt kaikki kuivatuotteiden pakkausten materiaalit tulevat suomalaisilta valmistajilta. Meille on tärkeää, että voimme näin tuoda työpaikkoja Suomeen ja lisätä sosiaalista vastuullisuuttamme. Lyhyemmät kuljetusmatkat puolestaan ovat ympäristölle hyväksi.
Halusimme myös kasvattaa uusiutuvien materiaalien osuutta pakkausten materiaaleissa aiempaa suuremmaksi.
Biokian isoissa pakkauksissa käytetty materiaali on kartonkipohjaista. Isot pakkaukset voidaan kierrättää ympäri Suomea saavutettavissa olevaan kartonkikeräykseen, ja niissä on 55 prosenttia biopohjaisia raaka-aineita.
Pienet pakkaukset kierrätetään puolestaan muovinkeräykseen. Käytetystä materiaalista 65 prosenttia on biopohjaista.

Kehitysaskelin kohti parempaa

Mahdollisimman ympäristöystävällisten tuotteiden tekemisessä on omat haasteensa, emmekä voi kehua olevamme sen suhteen täysin valmiit. Nyt olemme kuitenkin tehneet valintoja, jotka ovat askeleita eteenpäin ympäristövastuun ja sosiaalisen vastuullisuuden näkökulmasta.
Sataprosenttisesti ympäristöystävällinen pakkaus on vielä vasta unelma. Valitsemamme pakkausmateriaalit ovat kuitenkin tällä hetkellä paras yhdistelmä, joka kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän.
Elintarvikepakkauksen tärkein tehtävä on kuitenkin pitää tuote kunnossa ja käyttökelpoisena. Jos tuote ei säily, se menee hukkaan ja syntyy turhaa hävikkiä.

Inspiraatiota käyttösymboleista

Uutta pakkauksissa ovat myös symbolit, jotka kertovat siitä, mihin tuotetta voi käyttää. Halusimme tuoda käyttösymbolit pakkauksiin, jotta asiakkaamme voisivat huomata marjatuotteidemme monet mahdollisuudet.
Käyttösymbolit helpottavat tekemään itselle sopivia valintoja arjen kiireessä ja auttavat myös ymmärtämään, miten paljon marjatuotteita olisi hyvä käyttää päivittäin.
Kuten aina uudistusten kanssa, meitä kyllä rehellisyyden nimissä jännittää. Miten te uskolliset, ihanat asiakkaamme otatte uudistuksen vastaan? Te, jotka suhtaudutte marjoihin yhtä suurella intohimolla kuin mekin. Lähdettekö mielellänne kanssamme marjamättäälle nauttimaan näistä upeista metsän antimista?

 

24.11.2021