Aidot ja maukkaat metsämarjatuotteet ihastuttavat myös leivonnassa

Moni meistä on jo löytänyt kätevät marjajauheet, joita ripottelee enemmän kuin mielellään esimerkiksi aamupuuronsa päälle tai hyödyntää värikkäissä smoothieissä. Mutta oletko kokeillut kuivattuja marjatuotteita leivonnassa?

Monipuolisesti marjaisaa lisämakua

Biokia-marjatuotteet sopivat mitä mainiommin leivontaan ja niillä saa marjojen raikasta makua leipomuksiin vaivattomasti. Juhlien tarjoiluihin ne tuovat heleää väriä ja marjojen luonnollista makua ympäri vuoden. Kevään juhlia koristaakin monessa perheessä itseoikeutetusti kotona tehty suussa sulava marjakakku.

Kaunis kiille juustokakkutyyppisten leivonnaisten päälle syntyy Biokian marjamehuista. Niitä voi käyttää myös kakkupohjien kostuttamiseen. Silloin mehu korostaa kakun marjaisen raikasta suutuntumaa.

Marjajauheista saat herkullista ja luonnollista marjan makua sekä kätevästi upeaa väriä kermavaahtoon, kuorrutteisiin ja täytteisiin. Hyvin säilyviä marjajauheita voit myös sirotella koristeeksi – niillä tuunaat helposti kaupan valmiit leivokset tai kakut. Esimerkiksi puolukkajauhe tuo pirtsakkaa makua ja väriä muffinsseihin – testaa ihmeessä. Kun kokeiluissa pääsee alkuun ja innostuu, on vain mielikuvitus leipurin rajana!

Kuivattuja marjoja voit hyvin lisätä pulla-, kakku tai keksitaikinoihin tai käyttää koristelussa tai vaikka sattumina salaatissa. Ne ovat myös kevyt ja terveellinen naposteltava.

Biokian tuotteet ovat kätevästi tilattavissa verkkokaupastamme.

 

 

 

Teksti Susanna Marklund
Kuva Laura Riihelä

P.S. Kuvan kakku on tehty tällä reseptillä

25.4.2022