Joulunajan kakut

Joulunajan reseptikooste: kaksi kakku ja keksitSannin joulukakku

Tässä jouluisessa kakussa maistuvat karpalo, cashew ja kookos. Kosteuden ja juhlavan säväyksen kakkuun tuo konjakki tai brandy. Kokonaisuudessaan maukas ja mehevä kakku, joka vain paranee vanhetessaan: upea vaihtoehto perinteiselle hedelmäkakulle!

Pehmeä karpalokakku

Pehmeä karpalokakku sisältää hyvää tekevää kauraa ja runsaasti herkullisia karpaloita, jotka tuovat kakkuun jouluisen säväyksen. Kokeile gluteenittomana vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

4 herkkua itselle tai lahjaksi

Puolukka-taatelipallot

Upeat puolukka-taatelipallot ovat gluteenittomia, ja ne on helppo tehdä myös vegaanisina. Koska palloja tai niiden raaka-aineita ei ole kypsennetty, niitä voidaan kutsua raakaleivonnaisiksi, jotka ovat viime vuosina nousseet terveystietoisten herkuttelijoiden suosioon. Raakapallot ovat kakkuihin verrattuna helpot ja nopeat valmistaa. Näyttävät niistä saa pyörittelemällä pallot lopuksi marjajauheessa.

Marja-pähkinäsuklaa

Tämä suussa sulava suklaa on täydellinen yhdistelmä pehmeitä marjoja, tummaa suklaata ja rouskuvaa pähkinää. Kokeile reseptiä myös maitosuklaan kera! Loistava pikkuherkku talvisille retkille tai pukinkonttiin.

Mustikkaiset energiapatukat

Energiapatukka on mainio lahja aktiiviselle ja terveystietoiselle liikkujalle. Näissä patukoissa maistuvat kotimaiset mustikat, kardemumma ja taatelit. Runsautta tuovat kaura, pähkinät ja mantelijauho, joiden ansiosta patukat sisältävät myös kuitua ja pehmeitä rasvoja. Tepsivät hyvin myös herkkuhampaan kolotukseen.

Puolukka-kookosgranola

Rapea ja pähkinäinen granola on syntisen hyvä aamiainen. Rapeuden salaisuus piilee vaahterasiirapissa ja paistotavassa. Puolukkajauhe ja kuivatut puolukat antava granolalle jouluisen säväyksen, mikä tekee siitä ihanan herkun pimeisiin talviaamuihin.

1 pääruoka tuomaan tunnelmaa

Biokia marjaisa riistakäristys

Marjaisa riistakäristys

Aateloi riistakäristys joulupöytään puolukoilla ja karpaloilla. Marjajauheet soveltuvat erinomaisesti riistan ja lampaan kera, ja tuovat kausiruokiin pikantin lisän. Tarjoa puolukkasurvoksen tai -hillon ja perunamuusin kera. Erinomainen adventtiviikonlopun hitaalle illalliselle ystävien seurassa.